The effect of talent management on employee retention: A research on teachers in Pakistan
Yetenek yönetiminin çalışanları elde kaldırmaya etkisi: Pakistan'daki öğretmenler üzerinde bir araştırma
  1. Tez No: 862303
  2. Yazar: AFAQUE AHMED SHAIKH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED TALHA NARCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yetkinlik Haritalaması, Çalışan Bağlılığı, Performans Yönetimi, Kariyer Gelişimi, Çalışanı Elde Tutma, Competency Mapping, Employee Engagement, Performance Management, Career Development, Employee Retention
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu araştırma projesinin amacı ilişkiyi kurmak ve yetenek yönetimi faktörlerinin Pakistan'ın eğitim sektöründe çalışanların işte tutulmasını etkilediğini doğrulamaktır. Pek çok firma, özellikle de hizmet sektöründeki firmalar, yetenek incelemelerinin nasıl yürütüleceği ve yönetileceği konusunda bu çalışmanın tavsiyelerinden yararlanacaktır. Bu araştırma, önemli rolleri ve onların haleflerini yönetmede organizasyon için mümkün olan en iyi seçimi yapmaya yardımcı olacaktır. Yetenek yönetiminin çalışanları elde tutmayı nasıl etkilediğini belirlemeyi amaçlayan araştırma için Pakistan'daki eğitim sektörü önemli bir hedef pazardır. Ancak 401 meşru katılımcı toplandı ve veri toplamak için bir anket kullanıldı. Sonuçların sayısallaştırılması amacıyla SPSS adı verilen yazılım kullanılarak veriler üzerinde betimsel analiz, korelasyon analizi ve regresyon analizi yapılmıştır. Bu testler aynı zamanda verilerin doğruluğunu, güvenilirliğini ve güvencesini sağlamak için de yapılır. Bu çalışma, eğitim sektöründe yetenek yönetiminin çalışanların elde tutulmasını ne ölçüde etkilediğini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bulgular, çalışanların çıkarlarını daha iyi anlamak ve kurumsal üretkenliği ve kârlılığı artırmak isteyen İK yöneticilerine değerli bilgiler sağlıyor.
Özet (Çeviri)
The goal of this research project is to establish the relationship and confirm that factors of talent management affect the employee retention in educational sector of Pakistan. Many firms, especially those in the service sector, will benefit from this study's advice on how to conduct and manage talent reviews. This research will assist in making the best choice possible for organization in managing the important roles and their successors. The education industry in Pakistan is a significant target market for the research, which aims to determine how talent management affects employee retention. However, 401 legitimate respondents were gathered, and a questionnaire was used to gather data. Descriptive analysis, correlation analysis, and regression analysis were performed on the data using software called SPSS in order to quantify the results. These tests are also carried out to ensure the authenticity, reliability, and assurance of the data. This study aims to determine the extent to which talent management affects employee retention in the education sector. The findings provide valuable insights for HR executives seeking to better understand employee interests and increase organizational productivity and profitability.