Effects of application of digital coursebooks on EFL learners' motivation
Dijital ders kitaplarının kullanılmasının EFL öğrencilerinin motivasyonu üzerindeki etkileri
- Tez No: 863265
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKİN BAŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Dijital Ders Kitapları, Motivasyon, Yabancı Dil olarak İngilizce Öğrenen Öğrenciler, Hazırlık Okulu, İngilizce Derslerinde kullanılan dijital mataryeller, Digital coursebooks, Motivation, EFL Students, Prep School, Digital Materials in EFL Classes
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
Dijital Ders Kitapları Kullanımının Yabancı Dil Öğrencilerinin Motivasyonu Üzerindeki Etkileri' başlıklı bu çalışmanın temel amacı, dijital ders kitaplarının İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenenlerin motivasyonu üzerinde bir rolü olup olmadığını ortaya çıkarmaktır. Çeşitli dijital araçlar tarafında kuşatılan bu yüzyılda dijital ders kitaplarının kullanılması neredeyse kaçınılmazdır. Bu sebeple, bu çalışmada deijital ders kitaplarının etkilerinin araştırılmasının gerekli olduğu görülmüştür. Gerçekleştirilen bu çalışmada, 2022-2023 hazırlık sınıfında öğrenim görmüş olan 41'I erkek, 39'u kız öğrenci olmak üzere toplam 80 katılımcıya 20 adet likert tip anket sorusu yöneltilmiştir. Bu çalışma, dijital ders kitaplarının katılımcıların motivasyonları üzerindeki etkilerini öğrenmek amacıyla oluşturulmuş, öğrencilerin yabancı dil derslerinde dijital ders kitaplarının kullanımına ilişkin görüşlerini değerlendiren bir anketten oluşan küçük ölçekte nicel bir çalışmadır. Yapılan istatistiksel analizler sonucunda, dijital ders kitaplarının kullanılmasının öğrenciler üzerinde olumlu bir etki yarattığı ancak gene de öğrencilerin bir çoğunun basılı kitapları dijital kitaplara tercih ettiğini ortaya çıkarmıştır. The findings of the study point out that application of digital coursebooks is a beneficial source of digital material. Araştırma bulguları, dijital ders kitaplarının faydalı bir dijital ders materyali kaynağı olduğunu öne sürmektedir.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study 'Effects of Application of Digital Coursebooks on EFL Learners' Motivation' is to find out whether using digital coursebooks have a role on EFL learners' motivation. Using digital coursebooks is almost unavoidable in this century which is surrounded by various kinds of digital tools. Thus, the effects of digital coursebooks were seen to be necessary to be investigated in this study. For this study that was carried out, 80 participants, 41 of whom were male while 39 of whom were female students in the prep school in 2022-2023, were asked 20 questions of a Likert type of a questionnaire. This is a small- scale quantitative study with a questionnaire assessing the participants' views on using digital coursebooks in EFL classes to find out the effects on their motivation. The statistical analysis revealed that using digital coursebooks had a positive impact on students although many of them still prefer printed books to digital versions of them. The findings of the study point out that application of digital coursebooks is a beneficial source of digital classroom material.