Fictional narratives and the migrant experience: Exploring migration experience in Italy through the voices of Somali women writers
Kurmaca anlatımlar ve göçmen deneyimi: Somalili kadın yazarların sesleriyle İtalya'daki göç deneyimini keşfetmek
- Tez No: 868994
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLRİZ ŞEN, DR. ÖĞR. ÜYESİ BRYAN HOWARD BANKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, International Relations, English Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Somalia, Italy, Women Migrant Writers, Postcolonialism, Poststructuralist Feminism
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tez, İtalya'daki Somalili göçmen kadınların kurgusal eserlerini sömürgecilik sonrası ve yapısalcılık sonrası feminist mercekler aracılığıyla analiz etmektedir Analiz edllen metinler Shirin Ramzanali Fazel'in Far From Mogadishu (1994), Cristna Ali Farah'ın Little Mother (2011) ve Iglaba Scego'nun Adua (2015) adlı metinleridir. Tez, kurgunun göçmenlerin deneyimlerini nasıl yansıttığını ortaya çıkarmayı ve göç politikalarının kurgusal eserlerdeki yansımalarını tartışmayı amaçlamaktadır. Göç Çalışmaları, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Edebiyat alanlarının teorik ve kavramsal İçgörürlerinden yararlanır. Bu disiplinler arası yaklaşım, göçün karmaşıklığı ve onun doğurduğu çok yönlü kimlikleri çalışmak için bir platform sağlamaktadır. Tarihsel ve politik olaylara dayanan analiz edilen eserler, göçmen deneyiminin daha derinlemesine anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Çalışılan eserler, Göç Çalışmaları alanında daha geniş yapısal analizin yanı sıra daha bireysel bir bakış açısının savunucusu olarak da hareket etmektedir. Bu araştırma, göç, toplumsal cinsiyet ve postkolonyalizm literatürüne katkıda bulunurken, ötekileştlrilmlş toplulukların seslerine edebi söylemde daha fazla ağırlık verilmeslnln ne kadar kritik olduğunu vurgulamaktadır. Anahtar Kel9meler: Somali, İtalya, Göçmen Kadın Yazarlar, Postkolonyalizm, Postyapısalcı Feminizm
Özet (Çeviri)
This thesis analyses fictional works of Somali migrant women in Italy through postcolonial and poststructuralist feminist lenses. The analysed texts are Far From Mogadishu (1994) by Shirin Ramzanali Fazel, Little Mother (2011) by Cristina Ali Farah, and Adua (2015) by Igiaba Scego. The thesis aims to uncover the ways fiction reflects the experiences of immigrants and discuss the implications of migration policies in the fictional works. It draws on the theoretical and conceptual insights of the fields of Migration Studies, Political Science, International Relations, and Literature. This interdisciplinary approach provides a platform for engaging with the complexities of migration and the multifaceted identities it engenders. The analysed narratives, which are based on historical and political events, promote a more in-depth comprehension of the migrant experience. They also act as advocates for a more individualistic perspective within the field of Migration Studies alongside broader structural analysis. This research contributes to the literature on migration, gender, and postcolonialism while emphasizing how critical it is to give marginalized communities' voices more weight in literary discourse.