Development of interorganizational domain in Turkish concrete prefabrication industry
Türk beton prefabrikasyon sektöründe organizasyonlar arası işbirliği geliştirilmesi
- Tez No: 87108
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OĞUZ BABÜROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: işbirliği, Arama Konferansı, Türk Beton Prefabrik Sektörü ıı, Collaboration, Search Conference, Turkish Concrete Prefabrication Industry
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: İşletme Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
ÖZET TÜRK BETON PREFABRİKASYON SEKTÖRÜNDE ORGANİZASYONLAR ARASI İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLMESİ Şeref TOPKAYA M.B.A Tez Danışmanı: Doç. Dr. Oğuz BABÜROĞLU Eylül 1995 Çağınızda toplumların karşı karşıya bulunduğu çeşitli sorunların çözümünde işbirliği geçerli ve gerekli bir yaklaşımdır. Düşüşe geçen sektörler ya da çevre sorunları gibi toplumun çeşitli bölümlerini etkileyen sorunlara etkili çözüm ancak toplumun bu bölümlerinin beraber incelenmesiyle ve katkısıyla bulunabilir. Arama konferansları ve referans organizasyonlar, organizasyonlar arası işbirliğini geliştirmek için sıkça kullanılan araçlardır. Bu çalışmada, arama konferansı sonrası Türk Beton Prefabrik Endüstrisindeki değişim süreci ve işbirliği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF INTERORGANIZATIONAL DOMAIN IN TURKISH CONCRETE PREFABRICATION INDUSTRY Şeref TOPKAYA M.B.A Supervisor: Assoc. Prof. Oğuz BABÜRO?LU September 1995 Collaboration is a viable and necessary approach to confronting many complex problems faced by the societies. Efficient response to problems such as declining industries or environmental issues which affect multiple sectors of society require analysis at the domain level. Search conferences and referent organizations are instruments for the inter-organizational domain development. In this study, domain development efforts and change process in the Turkish Concrete Prefabrication Industry after a search conference is analyzed,