Marketing-manufacturing interface in a Turkish steel pipes and tubes factory
Pazarlama ve üretimin karşılıklı girişimlerinde bir vaka Çelik Boru Fabrikası
  1. Tez No: 87181
  2. Yazar: UMUT MERİÇ
  3. Danışmanlar: PROF. ERDAL EREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama. Üretim, Karşılıklı Girişim, Çelik Boru. Vaka. ii, Marketing, Manufacturing, Interface. Steel pipes and Tubes. Case Study
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: İşletme Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZET PAZARLAMA VE ÜRETİMİN KARŞILIKLI GİRİŞİMLERİNDE BİR VAKA ÇELİK BORU FABRİKASI UMUT MERİÇ M.B.A. Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erdal Erel Bu tezde, Çelik Boru fabrikasmdaki fonksiyonların karşılıklı uyumu niteliksel bir araştırma vasıtasıyla analiz edilmektedir. Fonksiyonlar arası uyum organizasyonun rekabet edebilmesi açısından önemlidir ve bölümler arası yetersiz koordinasyon ve komünikasyon çeşitli aktörlerden kaynaklanabilir. Fabrika, fonksiyonlar arası uyumsuzluğu yaratan faktörleri anlamak ve detaylı analiz yapabilmek amacıyla seçilmiş ve deneysel bir vaka olarak sunulmuştur. Bu çalışma uyumsuzlıklan belirleyip gelecek için kullanılacak tavsiyelerle sonuçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MARKETING-MANUFACTURING INTERFACE IN A TURKISH STEEL PIPES AND TUBES FACTORY UMUT MERİÇ M.B.A. THESIS Supervisor: Assoc. Prof. Erdal Erel Interfunctional harmony (cooperation, coordination and communication) between marketing and manufacturing in a steel pipes and tubes factory is analysed by a qualitative research tool in this thesis. Interfunctional harmony is important for an organization to be competitive, ineffective coordination and communication between departments can be due to several factors. Factory is chosen as the arena on which a detailed analysis is carried out to understand the factors that create conflicts between marketing and manufacturing departments and provides an empirical case study. Study named the disorders as marketing-manufacturing interface and concludes with the recommendations used in the future.