The relationship between the five factor personality traits of employees and their organizational commitment
Çalışanların beş faktör kişilik özellikleri ile kurumsal bağlılıkları arasındaki ilişki
  1. Tez No: 875406
  2. Yazar: ZAİNALABDEEN AL MOHSEN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: örgütsel bağlılık, beş büyük faktör, kişilik, çalışanlar, etki, organizational commitment, the big five factors, personality, employees, impact
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Çalışmanın amacı, beş temel kişisel unsurun örgütsel bağlılığı nasıl etkilediğini belirlemektir. Çalışmanın hedeflerini gerçekleştirmek için, tanımlayıcı bir analitik yaklaşım kullanılmış ve sayıları binleri bulan Berlin mülteci merkezi personelinin amaçlı bir örneklemi seçilmiştir (300). Soruşturma aşağıdaki sonuçlara varmıştır: Beş Büyük kişilik faktörünün, boyutu () ile ifade edildiği şekliyle, örgütsel bağlılığın iyileştirilmesi üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkisi vardır. Çalışma, bir çalışanın kişilik özelliklerinin, çalışmanın bulgularına dayalı olarak organizasyonunda örgütsel bağlılığı artırma üzerindeki etkisine ilişkin ek araştırma yapılmasını tavsiye etti.
Özet (Çeviri)
The study's objective was to determine how the five main personal elements affected organizational commitment. In order to accomplish the study's goals, a descriptive analytical approach was used, and a purposive sample of the Berlin refugee center staff, who number in the thousands, was selected (300). The investigation came to the following conclusions: The Big Five personality traits significantly affect organizational commitment as measured by its dimension, according to statistics. Based on its findings, the study advocated further investigation into the influence of a worker's personality traits in increasing organizational commitment.