Adana ili sınırları içerisinde evsel atıklar için uygun depolama sahalarının belirlenmesi
Siting suitable areas for land disposal of solid waste within the city limits of Adana
  1. Tez No: 88000
  2. Yazar: ŞENDA KOÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Katı Atık, Düzenli Depolama, Sızıntı Suyu, Çevre Kirlenmesi, Solid Waste, Sanitary Land Filling, Leachate, Environment Pollution n
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ ADANA İLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE EVSEL ATIKLAR İÇİN UYGUN DEPOLAMA SAHALARININ BELİRLENMESİ Şenda KOÇ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ ANABJLİM DALI Danışman : Yrd.Doç.Dr.Hasan ÇETİN Yıl : 1999, Sayfa: 45 Jüri : Yrd.Doç.Dr.Hasan ÇETİN Jüri : Prof.Dr.Aziz ERTUNÇ Jüri : Yrd.Doç.Dr.Altay ACAR Yüksek Lisans Tezi olarak hazırlanan bu çalışmada Adana ili sınırlan içerisinde evsel atıkların depolanabilmesi için uygun alanlar belirlenmiştir. Son yıllarda artan şehirleşmeyle birlikte doğru orantılı olarak evsel atıklar da artmıştır. Bu durum beraberinde bu atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde uygun bir şekilde depolanmasını gündeme getirmiştir. Şu anda Adana şehrinin evsel atıkları Sofulu çöp sahasında depolanmaktadır. Burası jeolojik açıdan çok olumsuz bir bölgedir. Yüksek Lisans Tezi olarak hazırlanan bu çalışmada bölge jeolojik, topoğrafik, iklim, hidrojeolojik, jeoteknik ve nüfus yoğunluğu yönünden etüt edilip irdelendikten sonra evsel atıkların gömülebileceği uygun yerler belirlenmiştir. Buna göre kil içeriği yüksek Güvenç ve Handere Formasyonlarının mostra verdiği az engebeli alanlar en uygun alanlardır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSC THESIS SITING SUITABLE AREAS FOR LAND DISPOSAL OF SOLID WASTE WITHIN THE CITY LIMITS OF ADANA Şenda KOÇ DEPARTMENT OF GEOLOGY INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Spervisor : Assist Prof.Dr. Hasan ÇETÎN Year: 1999, Page: 45 Jury : Assist Prof.Dr. Hasan ÇETÎN Jury : Prof.Dr.Aziz ERTUNÇ Jury : Assist Prof.Dr. Altay ACAR In this study, suitable areas for land disposal of waste within the city limits of Adana were determined as a Master of Science Study. In recent years, with the increased urbanization, amount of solid waste has increased. This brought up the problem of disposing the waste with minimum damage to the environment Recently, the solid waste produced in the city of Adana has been disposed in the Sofulu site. This site is not suitable for land disposal of waste with respect to geology. In this study, prepared for the Master of Science degree, suitable areas were determined after evaluating the area with respect to geology, topography, climate, hydrogeology, geotecnic and population density. Results show that the most suitable areas are the areas where the clayey Güvenç and Handere formations having gently rolling terrain are exposed.