Adıyaman yöresi süt sığırcılığı işletmelerinde ahırların yapısal yönden mevcut durumları ve geliştirilme olanakları üzerine bir çalışma
A study on the existing conditions of dairy cow barns in Adıyaman region from a structural point of view; suggestions for the possibilites of improving these barns
  1. Tez No: 88064
  2. Yazar: ALİ BEYHAN UÇAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TANER ALAGÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Hayvan Barınağı Planlanması, Süt Sığırcılığı Barınağı, Süt Sığın
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Herhangi bir bölgede yapılacak olan hayvan barınağı, iklim, yapı sistemleri, yapı malzemesinin yöreden sağlanma olanakları ve yetiştiricilik sistemi gibi kriterler gözönünde bulundurularak planlanmalıdır. Bu araştırmada Adıyaman yöresindeki barınakların yapısal yönden mevcut durumları saptanmış ve yöreye en uygun sistemin serbest duraklı açık barınak olduğu belirlenmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda iklim koşullan ve barınak planlama kriterleri dikkate alınarak iki adet farklı kapasitede serbest duraklı açık barınak planı çizilmiştir.
Özet (Çeviri)
Dairy cow barns in any given region must be designed with the following criteria in mind: climate condition, structural systems, availability of construction material in the region and the management system in question. In this research, existing barns conditions in Adıyaman region have been identifed with the purpose of reaching the most appropriate barn design for the region. It has been concluded that open stables are the best alternative among the other possible choices. Considering weather conditions specific to the area and other barn planning criteria, two open stables barns with different capacities have been suggested and these plans have been drawn.Key Words : Planning of Animal Barn, Dairy Cow Bam, Dairy Cow