Fixed point theorems in metric spaces
Metrik uzaylarda sabit nokta teoremleri
  1. Tez No: 88160
  2. Yazar: FİLİZ ŞENOL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KENAN TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Sabit noktalar, tam metrik uzaylar, kompakt metrik uza ylar, değişmeli dönüşümler, bağdaşık dönüşümler iv, Fixed Points, complete metric spaces, compact metric spaces, com muting mappings, compatible mappings iii
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
oz METRİK UZAYLARDA SABİT NOKTA TEOREMLERİ Şenol, Filiz Master Tezi, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kenan Taş Ağustos 1996, 78 sayfa Üç bölümden oluşan bu çalışmada, bazı yeni koşullar ve teknikler kul lanılarak, genelleştirilmiş sabit nokta teoremleri verilmiştir. Birinci bölümde, sabit nokta teorisi üzerinde çalışılırken karşılaşılabilecek sorular üzerinde duru larak teoriye genel bir giriş yapılmıştır, ikinci bölümde, büzülme dönüşümleri için çeşitli sabit nokta teoremleri incelenmiştir. Bu inceleme sırasıyla,sür eksiz dönüşümler, bağdaşık, değişmeli, zayıf değişmeli, zayıf ** -değişmeli, m-zayıf ** - değişmeü ve (A) tipinde bağdaşık dönüşümler için yapılmıştır. Ve son bölümde, genişleme tipindeki dönüşümler için bazı sabit nokta teoremleri ver ilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FIXED POINT THEOREMS IN METRIC SPACES Şenol, Filiz Master, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Kenan Taş August 1996, 78 pages Consisting of three chapters, in this work. we have given some generalized fixed point theorems by using new conditions and methods. In the first chap ter, we have given an introduction to the theory by dealing the questions to be faced while studying the fixed point theory. In the second chapter, it has been examined various kind of fixed point theorems for contraction mappings. This examination is done for discontinuous operators, compatible mappings, com muting, weakly commuting, weak** commuting, m-weak** commuting and compatible mappings of type (A). And in the final chapter, it has been given some fixed point theorems for expansive type mappings.