Opinions of English teachers on the challenges faced in 12-hour Elective English/Foreign Language Courses in Türkiye
Türkiye'de 12 saatlik Seçmeli İngilizce/Yabancı Dil Derslerinde karşılaşılan zorluklar hakkında İngilizce öğretmenlerinin görüşleri
  1. Tez No: 888021
  2. Yazar: FATMA DANİŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUHLİSE COŞGUN ÖGEYİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Seçmeli İngilizce Dersleri, Öğretmen Görüşleri, İngilizce Öğretmenlerinin Karşilaştiklari Zorluklar, Elective English Classes/Courses, Teacher Perspectives, Teacher Opinions, Challenges Faced by English Teachers
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
Seçmeli İngilizce Dersleri ve Seçmeli İngilizce Derslerinin öğretiminin zorluklari hakkinda öğretmen düşüncelerinin ve çeşitli görüşlerin önemini ele almaya ihtiyaç vardir. Bu nedenle, bu çalişma“Türkiye'de Seçmeli İngilizce/Yabanci Dil Derslerinde İngilizce Öğretmenlerinin Karşilaştiklari Zorluklar Hakkinda İngilizce Öğretmenlerinin Görüşlerini”araştirmayi amaçlamaktadir. Bu çalişma, Türkiye Millî Eğitim Bakanliği'nin yillik plan ve müfredatina göre haftada 12 saatten oluşan Seçmeli İngilizce derslerini veren İngilizce Öğretmenlerinin görüşlerini araştirmayi amaçlamaktadir. Çalişmaya 111 gönüllü öğretmen katilmiştir. Çalişma Google Forms üzerinden online anketle gerçekleştirilmiştir. Veriler nicel olarak analiz edilmiştir. Bu çalişma ayni zamanda bu azinlik sinif gruplari için müfredat ve ders kitabi tasarimcilarina yönelik bir öneri olarak da görülebilir. Bu araştirmada, Seçmeli İngilizce Dersi öğretmenlerinin çeşitli zorluklar konusundaki görüşleri incelenmiştir. İlk olarak, öğretmenlerin öğrencilerle ilgili karşilaştiklari zorluklar ele alinmiştir. İkinci olarak, ana ders kitaplariyla ilgili yaşanan problemler tartişilmiştir. Üçüncü olarak, öğretmenlerin idari destekle ilgili karşilaştiklari zorluklar üzerinde durulmuştur. Ayrica, Seçmeli İngilizce Dersi içeriklerinin YDT sinav yapisi açisindan zorluklari hakkinda öğretmenlerin görüşleri incelenmiştir. Son olarak, Seçmeli İngilizce Derslerini öğretme konusunda yaşanan psikolojik zorluklar ve bu zorluklarla ilgili öğretmenlerin deneyimleri değerlendirilmiştir. Bu sorular, öğretmenlerin karşilaştiklari çeşitli zorluklari kapsamli bir şekilde anlamayi amaçlamaktadir.
Özet (Çeviri)
There is a need to address the importance of teacher thoughts and various opinions about Elective English Courses and the challenges of teaching Elective English Courses. The evaluation of teachers' thoughts and various perspectives regarding the challenges of Elective English Courses and instruction is crucial. Therefore, this study aims to investigate“English Teachers' Views on the Challenges Faced by English Teachers in Elective English/Foreign Language Courses in Türkiye”. This study aims to investigate the views of English Language Teachers who teach Elective English courses consisting of 12 hours per week according to the annual plan and curriculum of the Turkish Ministry of National Education. 111 volunteer teachers participated in the study. The study was conducted with an online questionnaire via Google Forms. The data was analyzed quantitatively. This study can also be seen as a suggestion for curriculum and textbook designers for these minority class groups. In this study, the views of EFL teachers on various challenges were examined. Firstly, the difficulties teachers face with students are discussed. Secondly, problems related to the main textbooks were discussed. Thirdly, the difficulties teachers faced with administrative support were emphasized. In addition, teachers' views on the difficulties and inconsistencies of the content of the Elective English Courses in terms of the structure of the YDT exam were analyzed. Finally, the psychological difficulties of teaching Elective English Courses and teachers' experiences of these difficulties were evaluated. These questions aim to gain a comprehensive understanding of the various challenges faced by teachers. Additionally, this study can serve as a resource offering suggestions for curriculum and textbook designers targeting minority class groups.