Teachers' perceptions of using music in English classrooms among young learners
Öğretmenlerin genç öğrenciler arasında İngilizce sınıflarındamüzik kullanımına ilişkin algıları
  1. Tez No: 889068
  2. Yazar: TUĞÇE TUNCER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TÜRKAY BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik, Eğitim, Öz-Yeterlilik, Music, Education, Self-Efficacy
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu çalışmada, İlkokul İngilizce öğretmenlerinin İngilizce derslerinde müziğin kullanımına ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden genel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evreni uygun örnekleme yöntemiyle belirlenirken Denizli'de özel okullarda görev yapmakta olan 50 ilkokul İngilizce öğretmeniyle çalışma gerçekleştirilmiştir. Veriler Müzik Destekli İngilizce Öğretimi için Öz-Yeterlik Ölçeği kullanılarak toplanırken verilerin analizi ise SPSS 27.0 paket programı ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda cinsiyete ve mesleki tecrübeye göre Müzik Destekli İngilizce Öğretimi için Öz-Yeterlik Ölçeğinin istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar göstermediği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aimed to evaluate the opinions of primary school English teachers on the use of music in English lessons. General survey model, one of the quantitative research methods, was used in the study. While the population of the study was determined by convenient sampling method, the study was carried out with 50 primary school English teachers working in private schools in Denizli. The data were collected using the Self-Efficacy Scale for Music-Supported English Language Teaching and the data were analysed using SPSS 27.0 package programme. As a result of the study, it was determined that the Self-Efficacy Scale for Music-Assisted English Language Teaching did not show statistically significant differences according to gender and work experience.