Social media marketing influencing consumer's buyingbehaviours
Tüketicinin satın alma davranışlarını etkileyen sosyal medyapazarlaması
- Tez No: 889282
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURÇAK PERKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Maruz Kalma, Tutum, İhtiyaç Tanıma, Bilgi Toplama, Alternatiflerin Değerlendirilmesi, Satın Alma Davranışı, PLS-SEM, Exposure, Need Recognition, Information Gathering, Evaluation of Alternatives, Purchase Behaviour, PLS-SEM
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Sosyal medya, arkadaşlar ve aileler arasındaki iletişim platformundan, işletmelerin müşterilerle doğrudan iletişim kurabileceği ve ürün ve hizmetlerinin reklamını yapabileceği bir platforma dönüştü. Dijital pazarlamanın gelişimi, işletmelerin ve markaların müşterilerle iletişim kurmasını ve doğrudan çevrimiçi kar elde etmesini mümkün ve kolay hale getirdi. Bu nedenle sosyal medya pazarlaması potansiyel olarak tüketicilerin satın alma davranışlarını etkileyebilir. Bu araştırma makalesinin amacı, sosyal medya reklamlarının müşterilerin satın alma davranışlarını etkileyip etkilemediğini, maruz kalma, tutum, ihtiyaç tanıma, bilgi toplama, alternatiflerin değerlendirilmesi ve satın alma davranışını içeren müşterilerin satın alma davranışı teorisini takip ederek araştırmaktır. Araştırma, sosyal medya pazarlamasının etkisinin boyutunu daha iyi anlamak ve ilgili verileri toplamak için ankete dayalı bir yöntem uyguluyor. Bu çalışmanın sonuçları, çevrimiçi faaliyet gösteren firmalara olduğu kadar teknoloji çağında tüketici davranışına ilişkin daha geniş bir bilgi birikimine de faydalı olacaktır. Ayrıca, internet işletmelerine, sonuç üretme aracı olarak sosyal medya pazarlamasının nasıl etkili bir şekilde uygulanacağı konusunda bilgi sunacak.
Özet (Çeviri)
Social media has evolved from a platform for communication between friends and families to a platform where businesses can directly communicate with customers and advertise their products and services. The evolution of digital marketing has made it possible and easier for businesses and brands to communicate with customers and make profits online directly. Therefore, social media marketing could potentially influence consumers buying behaviours. The aim of this research paper is to investigate whether social media advertisement influences customers' buying behaviour by following customers' purchasing behaviour theory which includes exposure, attitude, need recognition, information gathering, evaluation of alternatives, and purchase behaviour. The research implements a questionnaire-based method to better understand the extent of social media marketing influence and gather relevant data. The results of this study will be beneficial to firms that operate online as well as to a wider knowledge of consumer behaviour in the age of technology. Moreover, it will offer internet businesses information on how to effectively implement social media marketing as a tool for generating results.