Medikal turizmde teknoloji kullanımının klinik performansıüzerine etkisi: İzmir'deki medikal turizm klinikleri üzerinebir araştırma
The effect of the use of technology in medical tourism on clinical performance: A research on medical tourism clinics in Izmir
- Tez No: 891405
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERHAN COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: İzmir, Klinik, Medikal Turim, Performans, Teknoloji, Clinic, Izmir, Medical Tourism, Performance, Technology
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Disiplinlerarası Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Amaç: Medikal turizm kliniklerinin kullandıkları teknolojinin klinik performansına etkisini ölçmektedir. Yöntem: Araştırma nitel araştırma yönteminin veri toplama tekniklerinden görüşme tekniğiyle, İzmir'deki 15 klinikle alanında uzman kişiler ile görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Veriler araştırmacı tarafından hazırlanan görüşme formu ile toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel analiz kullanılarak özet tablolar çıkarılarak yapılmıştır. Bulgular: Yapılan görüşmeler kapsamında özet tablolar oluşturularak hepsine ayrı ayrı açıklama şeklinde elde edilen bulgular eklenmiştir. Genel itibariyle bakıldığında teknoloji kullanımının olumlu etkiler bıraktığı saptanmıştır. Medikal turizm kliniklerinden alınan görüşler üzerine, teknoloji kullanımının klinik performansı üzerinde de olumlu etkiler bıraktığı saptanmıştır. Sonuç: Bu araştırmada medikal turizmde teknoloji kullanımının klinik performansı üzerinde olumlu etkiler sağladığı ve gelecekte de daha iyi seviyelere geldikçe daha da profesyonel bir etkileşim sağlanacağı sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Objective: It measures the effect of the technology used by medical tourism clinics on clinical performance. Method: The research was carried out by interviewing experts in 15 clinics in Izmir with the interview technique, which is one of the data collection techniques of the qualitative research method. The data were collected with an interview form prepared by the researcher. In the analysis of the data, descriptive analysis was used and summary tables were extracted. Results: Within the scope of the interviews, summary tables were created and the findings obtained in the form of explanations were added to all of them separately. In general, it has been determined that the use of technology has positive effects. Based on the opinions received from medical tourism clinics, it was determined that the use of technology also had positive effects on clinical performance. Conclusion: In this study, it has been concluded that the use of technology in medical tourism has positive effects on clinical performance and that a more professional interaction will be provided as it reaches better levels in the future.