Çalışma hayatında kadınlar ve karşılaştıkları sorunlar: Aydın il örneği
Women in work life and the problems they encounter
  1. Tez No: 893450
  2. Yazar: SUPHİ ANIL PARLAKOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAAN GAYTANCIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Siyasal Bilimler, Economics, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Kadın, Emek, Çalışma Hayatı, Kadın Sorunları, Woman, Labor, Work Life, Women's İssues
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Rumeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Ekonomi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZET ÇALIŞMA HAYATINDA KADINLAR VE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR: AYDIN İL ÖRNEĞİ Suphi Anıl PARLAKOĞLU İstanbul Rumeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Ekonomi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi Danışman: Doç. Dr. Kaan GAYTANCIOĞLU 29/05/2024,86 sf.83 Bu çalışma, Aydın ilinde kamuda ve işverene bağlı olarak çalışan kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları ve iş yaşamıyla beraber toplumsal rollerini yerine getirirken yaşadıkları sorunları araştırmak amacıyla yapılmıştır. Kadınların karşılaştıkları sorunlar ve sorunların çözümüne ilişkin beklentilerini, çalışma hayatının, aile ve sosyal hayatla yaşam döngülerine etkisini kadınların bakış açısıyla irdelemek, kamuda ve işverene bağlı olarak çalışan kadınların sorunlarını ve bu sorunları Türkiye genelinde yapılan benzer çalışma verileri ile karşılaştırmak çalışmanın amaçları arasındadır. Araştırma amacı doğrultusunda nitel araştırma tekniği kullanılarak yarı yapılandırılmış soru formundan yararlanılmıştır. Bu kapsamda farklı sektörlerde işverene bağlı olarak çalışan 284 kadın ve kamu kurumunda çalışan 123 kadın ile belirlenen sorular çerçevesinde derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda; elde edilen bulgulara göre; Aydın'da kamuda ve işverene bağlı olarak çalışan kadınların sorunlarının daha çok hangi alanlarda olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WOMEN IN WORK LIFE AND THE PROBLEMS THEY ENCOUNTER Suphi Anıl PARLAKOĞLU İstanbul Rumeli University Graduate Education Institute Master of Science Thesis in Department of Political Science and Economics Advisor:Assoc. Prof. Dr. Kaan GAYTANCIOĞLU 29/05/2024,86 pg.83 This study is done on the aim of searching the problems that the women encounter in public field and dependent on employers in Aydın while they accomplish their social rolls with their work life.To examine women's expectations for the solution to the problems they encounter,the effect of working life on their family and social lifecycle and to compare the problems they have in public field and dependent on employers and the results of the similar searchings made all around Turkey are among the aims of this study.Through the aim of the search,it is utilised from the semi structured question form by using qualitative research technique.Within this scope,deeply interviews are made with 284 women in different fields working dependent on employer and 123 women working in public fields in the frame of specified questions. As a result of the research,according to the findings,in which fields women working public or dependent on the employers have more problems in Aydın is recorded.