Ephemerality in contemporary art
Çağdaş sanatta geçicilik, uçuculuk
- Tez No: 89691
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAHMUT MUTMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İç Mimari ve Dekorasyon, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: Uçuculuk, Süreç, Mekana-özgülük, Kayboluş, Kırılganlık, Müdahale edilebilirlik, Çevre Sanatı, Enstalasyon Sanatı, Sanatçıların kimliği. IV, Ephemerality, Process, Site-specificity, Evanescence, Fragility, Penetrability, Land Art, Installation Art, Identity of the Artists. Ill
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
ÖZET ÇAGDAS SANATTA UÇUCULUK KAVRAMI Zeynep Zeren Göktan Güzel Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mahmut Mutman Mayis, 1999 Bu çalışmada Çagdas Sanatta“uçuculuk”kavramı irdelenmiştir. Bu bağlamda, Çevre ve Enstalasyon sanatlari çerçevesinde mekana- özgülük, süreç ve kayboluş kavramları incelenirken, uçuculuğu kimlikleriyle ilişkili olarak ele alan sanatçılarla bağlantılı olarak da kırılganlık, müdahale edilebilirlik ve süreç kavramlarının altı çizilmiştir. Daha sonra ise, uçuculuk kavramının ana çerçevesinin çizilmesini takiben yukarıda değinilen kavramların benim islerimle ilişkisi ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EPHEMERALITY IN CONTEMPORARY ART Zeynep Zeren Göktan M.F.A. in Fine Arts Supervisor: Assist. Prof. Dr. Mahmut Mutman May, 1999 In this study an aspect of“ephemerality”in contemporary art is analyzed. In this respect, while Land Art and Installation art are underlined in relation to a variety of concepts, like site-specificity, process, and evanescence, the notions of fragility, penetrability, and process are highlighted through the works of artists who may be said to take ephemerality in connection to their identity. Then, after noting ephemerality as the main framework, these concepts are traced in relation to my works.