The situation of Turkish people living in Germany in terms of crimmigration
Almanya'da yaşayan Türk göçmenlerin göç ve suç bakımından durumu
- Tez No: 899977
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞEBNEM AKİPEK ÖCAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Göç, suç, kriminal göç, Almanya'da Türkler, entegrasyon, asimilasyon, Migration, crime, criminal migration, Turks in Germany, integration, assimilation
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: TED Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Programlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Göç Çalışmaları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
İnsanlık tarihinin ilk yıllarından itibaren var olan göç pek çok kişinin yaşamını kısmen ya da tamamen değiştirerek onların farklı bir hayat elde etmesini sağlar. Hem göçmen hem de göçmeni sahiplenen ülke için bu durumun hem faydaları hem de zararları mevcuttur. Bu zararlardan en çok odaklanılması gerekenlerden biri kuşkusuz göçmenlerin suç işlemeye eğilimli olabilmesi ve bu nedenle gittikleri ülkenin halkını etkilemeleridir.“Crimmigration”kavramının en derin boyutu, bu kavramın oluşturduğu etkiler ve göçmenlerin oluşturduğu suçların neden kaynaklandığıdır. Bu çalışma, Almanya'da yaşayan Türk göçmenler üzerinden göçmenlerin genel suç oranlarına ne kadar etki ettiklerini, suçun nedenlerini ve bu durumun sorumlularının kim olduğunu ortaya çıkarmak için yapılmıştır. Tez hazırlanırken, göç ve suç kavramları ile ilgili araştırmalar yapılmış, Türklerin Almanya'daki güncel durumu ve son yıllarda sadece göçmen olarak değil, sığınmacı olarak da Almanya'ya giden vii Türkler'in durumu da göz önünde bulundurulmuştur. Metot olarak yapılandırılmamış görüşme tercih edilerek Almanya'da yaşayan 18 Türk göçmenle özel olarak anket yapılmıştır. Göç ve suç arasındaki bağlamı ortaya koymak için, Türk göçmenlere Almanya hakkında sorular sorulmuş ve onların görüşleri dikkate alınarak analiz yapılmıştır. Çalışma göç ve suç konusunda sorumlu olan tarafın kim olduğuna dair bir görüş oluşturularak sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Migration, which has existed since the first years of human history, partially or completely changes the lives of many people, enabling them to live a different life. This situation has benefits and harms for both the immigrant and the host country. One of the harms that should be focused on most is undoubtedly the fact that immigrants may commit rimes and affect the people of the country they visit. The deepest dimension of the concept of crimmigration is the effects of this concept and whether the harms caused by immigrants outweigh the benefits they bring. This study was conducted to reveal how much Turkish immigrants living in Germany affect the general crime rates and the debate will focus on whether the culprit for crime rates is the lack of integration among Turks or the attitude of Germans towards immigrants. While preparing the thesis, research was conducted on the concepts of immigration and crime, and the current situation of Turks in Germany and the situation of Turks who went to Germany not only as immigrants but also as refugees in recent years were taken into consideration. It was conducted with 18 Turkish immigrants living in Germany using semi-structured interviews as the method. In order to reveal the context between immigration and crime, Turkish immigrants were asked questions about Germany and analysis was made taking into account their opinions. The study was concluded by forming an opinion and insight about the responsible party regarding immigration and crime.