How gameplay mechanics and monetization elements intertwine in a digital game's free-to-play model, the Royal Match case study
Dijital bir oyunun 'free-to-play' modelinde oyun mekaniği ve monetizasyon elementleri arasındaki bağlantı, Royal Match örneği
- Tez No: 901548
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERGİN ŞAFAK DİKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Free-to-play, Oyun, Monetizasyon, Oyuncu Bağlılığı, Dijital Oyunlar, Mobil Oyunlar, Mobil Oyun Sektörü, Oyun Tasarımı, Free-to-play, Gaming, Monetization, Player Engagement, Digital Games, Mobile Games, Mobile Gaming Industry, Game Design
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Araştırma, temel oyun mekanikleri ile gelir getirici unsurlar arasındaki karmaşık ilişkiyi derinlemesine incelemek amacıyla oynaması ücretsiz (F2P) bir oyun olan Royal Match'in özel durum çalışmasını ele alıyor. Oyun ödülleri, seviye ilerleme dinamikleri ve uygulama içi satın alma bildirimlerinin kapsamlı analizi yoluyla çalışma, bu unsurların oyuncu katılımı ve finansal getiriler üzerindeki nüanslı etkisini aydınlatmayı amaçlamaktadır. Bulgular, oyunun odağında gözle görülür bir değişim olduğunu ortaya koymaktadır: ilk seviyeler oyun mekaniklerini vurgulayarak oyuncu katılımına öncelik verirken, sonraki seviyeler oyuncu deneyimini bozma potansiyeline sahip daha iddialı para kazanma stratejileri uygulamaktadır. Bu çalışma, oyuncuların keyif almasına ve sürdürülebilir gelir elde etmeye eşit önem veren dengeli bir F2P modelinin gerekliliğinin altını çizmektedir. Ayrıca, oyun içi kaynakları elde etmek için alternatif yöntemler keşfetmenin, daha az rahatsız edici para kazanma yaklaşımları kullanmanın ve büyüleyici içerik güncellemeleri sunmanın önemini vurgulamaktadır. Oyun geliştiricileri bu karmaşık dinamiği kavrayarak, yalnızca olumlu bir oyuncu deneyimi geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda kalıcı başarı sağlayan F2P modelleri oluşturabilirler.
Özet (Çeviri)
The research delves into the specific case study of Royal Match, a free-to-play (F2P) game, in order to thoroughly investigate the intricate relationship between fundamental gameplay mechanics and revenue-generating aspects. Through extensive analysis of game rewards, level progression dynamics, and in-app purchase notifications, the study aims to elucidate the nuanced impact of these elements on player engagement and financial returns. The findings illuminate a noticeable shift in the game's focus: initial levels prioritize player engagement by emphasizing gameplay mechanics, while subsequent levels implement more assertive monetization strategies that have the potential to disrupt the player experience. This study underscores the necessity of a well-balanced F2P model that places equal importance on player enjoyment and sustainable revenue generation. Furthermore, it emphasizes the significance of exploring alternative methods for acquiring in-game resources, employing less obtrusive monetization approaches, and delivering captivating content updates. By comprehending this intricate dynamic, game developers can construct F2P models that not only cultivate a positive player experience but also ensure enduring success.