Transformation from local to global brands with internationalization strategies: A study on Turkish brands
Uluslararası stratejilerle yerelden küresel markalara dönüşüm: Türk markaları üzerine bir inceleme
  1. Tez No: 901838
  2. Yazar: MERT MANDO
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararasılaşma, Küreselleşme, Yerelleşme, Glokalizasyon, Uluslararasılaşma Stratejileri, Internationalization, Globalization, Localization, Glocalization, Internationalization Strategies
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tez çalışması, organizasyonların yurt dışına açılmalarına yardımcı olacak etkili yolları bulmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, yerel markaların uluslararası pazarlarda tanınmasını sağlamak için uluslararasılaşma stratejilerine odaklanmaktadır. Bu araştırma, uluslararası pazarlamanın önemini fark eden kişileri hedeflemektedir ve aynı zamanda şirket karını artırmak için uluslararası stratejileri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu makale, araştırma metodolojisi olarak nitel bir yöntem kullanmakta ve küresel çapta genişleyen bir Türk markasının üst düzey yöneticileriyle yapılan verimli bir röportajı içermektedir. Araştırma dosyasının incelemesinin ardından toplanan veriler ve öneriler bu araştırmanın en son kısmında derinlemesine bir şekilde açıklanmaktadır. Çalışmadan elde edilen bilgiye göre, Türk markalarının dış pazarlara açılabilmesi için bazı engeller bulunmaktadır. Bu, engeller: i) Yerel pazarlama anlayışını baskınlığı, ii) Çalışanların yaratıcılığı için önemli bir faktör olan performans yönetiminin eksikliği, iii) İşletmelerin rekabetçi pazarlar için çevrimiçi ve çevrimdışı kampanya yaratırken yenilikçi olmamasıdır. Bu markalar başarılı uluslararası markalar listesine yerleştirmek için, markanın uluslararası pazarlara erişimini destekleyen tüm yönlerini geliştirecek ve oradaki konumunu koruyacak uzun vadeli bir strateji belirlemeleri gerekti tespit ettik.
Özet (Çeviri)
This research paper aims to find effective ways to help the organizations expand abroad; it also focuses on the internationalization strategies to make local brands known in the international markets. This research aims to target individuals who understand the significance of international marketing while also enhancing international strategies to boost company profits. This paper uses a qualitative method as a research methodology and includes a semi structured interview interviews with high level managers in Turkish brands expanding globally. After a careful analysis of the case study, useful information and recommendations have been obtained, which will be mentioned in depth in the last section. According to the analyzed result in the case study, a critical conclusion has been found that there is a gap between Turkish brands and foreign markets for several reasons, which are summarized by: i) The dominance of a local marketing mindset. ii) The lack of performance management, which is an important factor to improve the creativity of the employees. iii) The companies need more innovation in creating competitive marketing campaigns in offline and online marketing. To establish these brands as successful international brands, we found that they need to develop a long-term strategy that supports their access to international markets and maintains their positioning there.