Uluslararası pazarlarda inovasyon ve sürdürülebilirlik: X seramik şirketinde değerlendirme
Innovation and sustainability in international markets: Evaluation at X seramik company
  1. Tez No: 903072
  2. Yazar: SERPİL DURAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HABİBE YELDA ŞENER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon, Stratejik Pazarlama, Sürdürülebilir İnovasyon, Sürdürülebilirlik, Uluslararası Pazarlama, Innovation, Sustainability, International Marketing, Strategic Marketing, Sustainable
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Ve Finansman Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Şirketler, günümüz dünya düzeninde küreselleşmeyle birlikte hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirme yeni düşüncelerden doğmaktadır. İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyet olarak görülmektedir. Bu nedenle, ortaya çıkarılan, geliştirilerek fayda sağlar duruma getirilen ve sonuçta işletmeye rekabet gücü kazandıracak şekilde pazarlanan bu fikirlerin ve sonuçlarının tekrar tekrar değerlendirilmesi ve yeni getiriler için yaygınlaştırılarak kullanılması gerekmektedir. Bir işletme için inovasyon, artan satışlarla ve pazar payıyla, stratejileriyle, geliştirilmiş ve iyileştirilmiş dağıtım performansıyla, portföyündeki yeni ürünlerin artan sayısıyla gelirin artması; yeni ürünlerin pazara çıkma sürelerindeki azalma, artan üretkenlik/üretim, dağıtımdaki süre azalması, kaynakların ve zamanın daha iyi kullanılmasıyla maliyetlerin düşürülmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle inovasyona kurumsal stratejinin en önemli parçasını oluşturan ve sürekliliği olan bir faaliyet olarak yaklaşılmalıdır. İşletmelerin sürdürülebilir olabilmeleri için organizasyon yapısı, amaç ve hedefler, paylaşılan değerler, ürün tasarımı, üretim sistemleri, örgütsel davranış, işletme ve yönetim fonksiyonları konularında yeni ve köklü düzenlemeler yapmaları gerektiği sonucuna varılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, bir seramik işletmesinin inovasyon odaklı stratejik pazarlama hedefleri ve araçlarının tespiti, sürdürülebilirlik değer önerileri, bünyesi içindeki ve dışındaki sürdürülebilir inovasyona etki eden faktörler ile inovasyon özellikleri bakımından nasıl sınıflandırıldığını ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
Companies need to constantly change and renew their products, services and production methods in order to survive in the rapidly changing competitive environment with globalization in today's world order. The development of new or improved products, services or production methods arises from new ideas. Innovation is seen as a continuous activity. For this reason, it is necessary to evaluate these ideas and their results again and again, and to use them by disseminating them for new returns. Innovation for a business, increasing revenue with increased sales and market share, strategies, improved and improved distribution performance, increased number of new products in its portfolio; This means reduced time-to-market for new products, increased productivity/production, reduced delivery time, and lower costs through better use of resources and time. For this reason , innovation should be approached as a continuous activity that forms the most important part of corporate strategy . Concluded that in order for businesses to be sustainable, they need to make new and radical arrangements on organizational structure, goals and objectives, shared values, product design, production systems, organizational behavior, business and management functions . The aim of this study is to use a ceramic The aim of this study is to determine the innovation-oriented strategic marketing objectives and tools of the company, to reveal sustainability value propositions, to reveal how it is classified in terms of internal and external factors affecting sustainable innovation and innovation characteristics.