The effect of mobile marketing on customer postpurchase behaviour: a research about cosmetic products in pakistan
- Tez No: 903467
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED TALHA NARCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Mobil Pazarlama, Satın Alma Davranışı, Kozmetik Ürünler, Pakistan, Mobile Marketing, Purhasing Behaviour, Cosmetic Products, Pakistan
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
.Bu tez, çağdaş dijital ortamda Mobil Pazarlama, Müşteri Memnuniyeti ve Müşteriyi Elde Tutma arasındaki ilişkileri araştırıyor. Maksimum olasılık yöntemini kullanarak regresyon analizinden elde edilen verilerin ampirik analizi ve yorumlanması yoluyla çalışma, Mobil Pazarlama çalışmaları ile müşteri sonuçları arasındaki ilişkileri ortaya koyan beş hipotezi incelemektedir. Sonuçlar, Mobil Pazarlama ile Müşteri Memnuniyeti ve Müşteriyi Elde Tutma arasındaki önemli pozitif ilişkileri ortaya koyuyor ve Mobil Pazarlamanın müşteri algılarını, davranışlarını ve sadakatini şekillendirmedeki önemli rolünü vurguluyor. Gerçek hayattan örnekler, Mobil Pazarlama stratejilerinin Müşteri Memnuniyetini artırma ve Müşteriyi Elde Tutmayı teşvik etme üzerindeki somut etkisini göstermektedir. Çalışma aynı zamanda Müşteri Memnuniyeti ile Müşteriyi Elde Tutma arasındaki karşılıklı ilişkiyi de ortaya çıkarıyor ve bu yapıların simbiyotik doğasını vurguluyor. Ancak örneklem temsililiği ve veri toplama yöntemleri gibi sınırlamaların yanı sıra gelecekteki araştırmalar için öneriler de kabul edilmektedir. Genel olarak tez, dijital çağda müşteri deneyimlerini ve sadakatini etkileyen karmaşık dinamiklerin daha derinlemesine anlaşılmasına katkıda bulunarak rekabetçi pazarlarda gelişmek isteyen işletmeler için pratik bilgiler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
.This thesis investigates the interrelationships between Mobile Marketing, Customer Satisfaction, and Customer Retention in the contemporary digital landscape. Through empirical analysis and interpretation of data obtained from regression analysis using the maximum likelihood method, the study examines five hypotheses positing relationships between Mobile Marketing efforts and customer outcomes. The results reveal significant positive relationships between Mobile Marketing and both Customer Satisfaction and Customer Retention, highlighting the pivotal role of Mobile Marketing in shaping customer perceptions, behaviors, and loyalty. Real-life examples illustrate the tangible impact of Mobile Marketing strategies on enhancing Customer Satisfaction and fostering Customer Retention. The study also uncovers a reciprocal relationship between Customer Satisfaction and Customer Retention, emphasizing the symbiotic nature of these constructs. However, limitations such as sample representativeness and data collection methods are acknowledged, along with suggestions for future research. Overall, the thesis contributes to a deeper understanding of the complex dynamics influencing customer experiences and loyalty in the digital era, offering practical insights for businesses seeking to thrive in competitive markets.