Views of EFL students on their teachers' classroom management and its impact on their academic performances
İngilizce'yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin öğretmenlerinin sınıf yönetimine ilişkin görüşleri ve akademik performanslarına etkisi
- Tez No: 906293
- Danışmanlar: PROF. DR. ARİF SARIÇOBAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Sınıf yönetimi, Yabancı Dil olarak İngilizce, akademik performans, English as a Foreign Language (EFL), academic performance, classroom management
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Etkili sınıf yönetimi, öğrenci katılımı, davranışı ve öğrenme sonuçları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Öğrencilerin bu uygulamaları nasıl değerlendirdiğine dair içgörü kazanmak, öğretim yöntemlerini geliştirmek ve destekleyici bir öğrenme ortamı oluşturmak için hayati önem taşır. Bu çalışma, İngilizceyi Yabancı Dil olarak öğrenen öğrencilerin öğretmenlerinin sınıf yönetimi uygulamalarını nasıl gördüklerini ve bunun akademik başarılarına nasıl etki ettiğini araştırmaktadır. Bu çalışma, EFL öğrencilerinin, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ilişkiler, organizasyon, disiplin ve öğretim netliği dahil olmak üzere sınıf yönetiminin birçok yönünü nasıl gördüklerini incelemek için bir anket aracılığıyla nicel bir araştırma metodolojisi kullanmaktadır. Öğrencilerin bu algılamaları ile akademik başarıları arasındaki ilişkilere odaklanarak, öğretim stratejilerini yönlendiren trendleri ve bulguları bulma çabasındadır. Eğitimcilerin sınıf yönetimi tekniklerini iyileştirmeleri için pratik öneriler sunarak İngilizceyi Yabancı Dil olarak öğrenen öğrenciler için öğrenme ortamını optimize etmeyi ve akademik başarılarını artırmayı amaçlamaktadır. Sonuç olarak, öğretim etkinliğini artırmak ve destekleyici bir öğrenme ortamı yaratmak için öğrenci odaklı yöntemlerin ne kadar önemli olduğunu vurgular.
Özet (Çeviri)
Effective classroom management has a significant impact on student engagement, conduct, and learning results. Gaining insight into how students view these behaviours is essential to enhance teaching methods and creating a supportive learning environment. This study investigates how English as a Foreign Language (EFL) students view the ways in which their teachers manage the classroom and how it affects their academic achievement. This study uses a quantitative research methodology through a questionnaire to examine how EFL students view many facets of classroom management, including relationships between teachers and students, organization, discipline, and instructional clarity. It looks at the relationships between these perceptions and the academic success of students in an effort to find trends and revelations that guide teaching strategies. It intends to optimize the learning environment and foster improved academic achievements for EFL students by offering educators practical suggestions for improving their classroom management techniques. In the end, it emphasizes how crucial student-centred methods are to raising teaching efficacy and creating a supportive learning environment.