The Usage of logistic regression model in determining risk factors of osteoporosis
Kemik erimesini etkileyen risk faktörlerinin belirlenmesinde lojistik regresyon kullanımı
- Tez No: 90805
- Danışmanlar: PROF. DR. FETİH YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Lojistik Regresyon, Kemik Erimesi, Risk Faktörleri, Anket, Regresyon Katsayıları, Uygunluk Testleri iv, Logistic Regression, Osteoporosis, Risk Factors, Questionnaire, Regression Coefficients, Goodness of Fit m
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
oz KEMİK ERİMESİNİ ETKİLEYEN RISK FAKTÖRLERİNİN BELİRLENMESİNDE LOJİSTİK REGRESYON KULLANIMI Mutluer, Defne Yüksek Lisans, İstatistik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fetih Yıldırım Aralık 1999, 79 sayfa Bu çalışmanın amacı, lojistik regresyon modelini kullanarak kemik erimesi ya da osteoporozu etkileyen risk faktörlerini belirlemektir. Önemli bir sağlık problemi olan kemik erimesi, değişik faktörlere bağlıdır. Bu etkin faktörleri belirlemek için anket çalışması yapılmıştır. Ayrıca, risk faktörler ile hasta olma riski arasındaki ilişkiyi elde etmek için lojistik regresyon modeli kullanılmıştır. Regresyon katsayıları yorumlanmış, uygunluk testleri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE USAGE OF LOGISTIC REGRESSION MODEL IN DETERMINING RISK FACTORS OF OSTEOPOROSIS Mutluer, Defoe Ms., Department of Statistics Supervisor: Prof. Dr. Fetih Yıldırım December 1999, 79 pages The objective of the study is to determine the risk factors of osteoporosis using the logistic regression model. Osteoporosis, which is an important health issue is due to several factors. A questionnaire is made to identify risk factors, and then derive a relationship with the outcome variable which is the risk of getting osteoporosis. The method used is the logistic regression, widely used when the dependent variable is binary: regression coefficients are interpretated, goodness of fit test are presented.