Yapay zeka programlama tekniklerinin felsefi açıdan irdelenmesi
A philosophic examination of artificial intelligence techniques
  1. Tez No: 90826
  2. Yazar: KUDRET ÖZDEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN H. ÖNDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yapay Zeka, Felsefe, Artificial Intelligence, Philosophy Page Numbers: 110 Adveris: Assoc. Prof. Dr. Hasan H. ÖNDER
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
YAPAY ZEKA PROGRAMLAMA TEKNİKLERİNİN FELSEFİ AÇIDAN İRDELENMESİ KUDRET ÖZDEN YÜKSEK LİSANS TEZİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EYLÜL 1999 ÖZET Bilgisayarın geleceğinde Yapay Zeka çok önemli bir yere sahip. Teknoloji geliştikçe Yapay Zeka yöntemlerinin de uygulanma alam genişliyor ve çoğalıyor, önümüzdeki 10 yıl içerisinde filmlerde gördüğümüz düşünen ve hatta belki de duygulan olan robotların ve makinelerin yapılması hayal olmaktan çıkabilir. Bilim adamları çok yoğun bir şekilde Yapay Zeka yöntemleri geliştirmekle uğraşıyorlar. İşte onların bu çabalan bugün hayal gibi görünen bir çok şeyin çok yakın bir gelecekte gerçekleşebileceği sinyallerini gönderiyor. Yapay Zeka oldukça bakir ve geliştirilmeye çok müsait. Bilim Kodu: 619.02.02
Özet (Çeviri)
11 A PHILOSOPHIC EXAMINATION OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE TECHNIQUES (M.Sc. Thesis) Kudret ÖZDEN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SEPTEMBER 1999 ABSTRACT In the future of computing, Artificial Intelligence concepts will take very important place. The aplications of Artificial Intelligence, will be used in the wider area, as long as technology develops. In next ten years as it has been seen thinking and feeling robots and machines in the films not be dream any more. The scientists have been working on the Artificial Intelligence to improve Artificial Intelligence conputing techniques. Their struggling has been giving the signal of the things will be real which have been seen dream to us. Artificial Intelligence is aquite vingin area and very convenient to be improved. Science Code : 619.02.02