Reklamcılıkta yapay zekâ kullanımı: Ajanslar üzerine bir inceleme
  1. Tez No: 910571
  2. Yazar: GAMZE BALKANCI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KORHAN MAVNACIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Ajans, müşteri memnuniyeti, kişiselleştirilmiş pazarlama, reklamcılık, yapay zekâ, Agency, customer satisfaction, personalized marketing, advertising, artificial intelligence
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Medipol Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi ve Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu tez çalışması, sektörde yapay zekâ teknolojilerinin kullanımı, yapay zekanın işleyişi ajansların tüm işleyişlerine olan etkilerini incelemeyi amaçlamaktadır. Yapay zekâ, belli başlı bazı teknikler ile ajansların ve tüm sektörlerin istek ve arzularını daha hızlı çözmelerine, kitlelerini daha doğru bir şekilde belirlemelerine ve atacakları tüm adımların daha pratik bir şekilde belirlemelerine yardımcı olmaktadır. Yapay zekâ, ajansların rakiplerini daha iyi tanırken yeni stratejiler belirlemelerinde büyük fayda sağlamaktadır. Yapılan bu araştırma, literatür taraması ile elde edilen bilgiler üzerine yapay zekanın sektördeki tüm aşamalarını incelemektedir. Yapılan araştırmalar, yapay zekanın ajanslar ve diğer sektörlerin atacağı tüm adımlarda önemli bir fayda ve belirleyicilik sağladığını göstermektedir. Fakat, yapay zekâ kavramı getirdiği kolaylıkların yanında zorlukları da beraberinde getirmektedir. Bu zorluklar içerisinde, kişisel alan gizliliğinin ihlali, şirket bilgi içeriklerinin gizliliği ihlali, etik dışı yaşanan problemler ve bu alana yapılan maliyet oranları yaşanan dezavantajlardan birkaçı olabilir. Bu dezavantajlar için yapay zekâ kullanımına daha dikkatli yaklaşılması gerekmektedir. Sonuç olarak yapılan bu araştırma, sektörler ve ajanslar için yapay zekâ kullanımının tüm aşamalarda fayda ve zararlarını anlamak, süreç içerisine dahil olması ve bu dahil olunan noktalarda nasıl bir ilerleyiş sağlandığı üzerine etkilerini belirlemek ve gelecekte oluşacak beklenti ve potansiyelini keşfetmek için bir başlangıç noktası oluşturmaktadır. Yapay zekâ kavramı sayesinde tüm sektörler ilerledikleri aşamaları veriye odaklanarak ve stratejik adımlar belirleyerek tüketici istek ve arzularına odaklanarak müşteri beğenisini genişletme becerisine sahip olacaklardır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to examine the use of artificial intelligence technologies in the sector and their impact on the operations of agencies. Artificial intelligence, through specific techniques, helps agencies and various sectors resolve their needs and desires more quickly, identify their target audiences more accurately, and determine all their actions more practically. Artificial intelligence significantly aids agencies in better understanding their competitors and developing new strategies. This research examines all stages of artificial intelligence in the sector based on information obtained through a literature review. The research shows that artificial intelligence provides significant benefits and determinative advantages in all steps that agencies and other sectors take. However, the concept of artificial intelligence also brings challenges along with the conveniences it offers. These challenges include violations of personal privacy, breaches of company information confidentiality, unethical issues, and the costs associated with investing in this field. Therefore, a more cautious approach to using artificial intelligence is necessary to mitigate these disadvantages. In conclusion, this research serves as a starting point for understanding the benefits and drawbacks of using artificial intelligence in all stages for sectors and agencies, examining how it is integrated into processes, and determining its impacts on progress in these integrated points. The concept of artificial intelligence enables all sectors to focus on data-driven and strategic steps, enhancing consumer satisfaction by expanding their understanding of consumer needs and desires.