Dil dışı göstergelerin yabancı dil olarak İtalyanca öğretimi ve kültürlerarası iletişim bağlamında incelenmesi
The study of non-language indicators in the context of teaching Italian as a foreign language and intercultural communication
  1. Tez No: 918241
  2. Yazar: LUCREZIA MITARITONNA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SADRİYE GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Linguistics
  6. Anahtar Kelimeler: Tarih, teoriler, İtalyan jestleri, didaktik, kültürlerarası iletişim, History, theories, Italian gestures, didactic, intercultural communication
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İtalyan Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Yabancı dil olarak İtalyanca öğretiminde, dil becerilerinin yanı sıra dilsel ve dil dışı göstergeleri içeren kültürlerarası iletişimsel edincin kazandırılması da büyük önem taşır. Dil dışı göstergeler arasında jestler de yer almaktadır. Bu tez çalışmasının amacı yabancı dil olarak İtalyanca öğretimi bağlamında, İtalyanların kullandıkları jestlerin kültürlerarası iletişim bağlamında incelenmesidir. Amaç doğrultusunda kültrürlerarası iletişim ve edinç, dilsel ve dil dışı gösterge kavramları açıklanacak; İtalyan kültüründe jestlerin tarihsel gelişimi, betimlemesi, anlamsal sınıflandırılması, iletişimdeki işlevleri, dilsel öğelerle birlikte kullanımları ele alınacak; son olarak, yabancı dil öğretiminde jestlerin öğretim teknikleri ve uygulamaları incelenecektir.. - Bu amaç doğrultusunda, kültürlerarası iletişim ve yetkinlik, dilsel ve dil-dışı gösterge kavramları açıklanacak.
Özet (Çeviri)
In teaching Italian as a foreign language, it is also important to acquire language skills as well as intercultural communicative attainment that includes linguistic and non-lingual indicators. Gestures are also included among non-language indicators. The aim of this thesis is to examine the gestures used by Italians in the context of intercultural communication within the scope of teaching Italian as a foreign language. In line with the aim, the concepts of intercultural communication and acquisition, linguistic and non-lingual indicators will be explained; the historical development, description, semantic classification, functions in communication, their use with linguistic elements will be discussed; it will be discussed; the teaching techniques and practices of gestures in the field of foreign language teaching will be examined.