Edvard Grieg'in op.16 la minör piyano konçertosunun incelenmesi
Analysis of Edvard Grieg's piano concerto op.16 a minor
- Tez No: 922913
- Danışmanlar: PROF. DEMET AKKILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Edvard Grieg, piyano konçertosu, analiz, form, klasik müzik, Edvard Grieg, piano concerto, analysis, form, classical music
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Piyano Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
On dokuzuncu yüzyılın ve Norveç halk müziğinin en önemli bestecilerinden biri olan Edvard Grieg'in Op.16 La Minör Piyano Konçertosu eserinin incelendiği bu sanat çalışması raporunda, Grieg'in hayatı araştırılmış, Op. 16 La Minör Piyano Konçertosu eserinin armonik ve formal analizi yapılmıştır. Bu çalışma yapılırken literatür taraması ile veriler toplanarak bestecinin hayatı ve Op.16 La minör piyano konçertosunun ortaya çıkışı hakkında bilgiler edinilmiştir. Aynı zamanda Edvard Grieg'in Op.16 La minör piyano konçertosunun armonik ve formal analizi yapılmış olup, eseri icra etmek isteyen icracılara kaynak olması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this art study report examining the Op.16 A Minor Piano Concerto by Edvard Grieg, one of the most important composers of the nineteenth century and Norwegian folk music, Grieg's life was researched and the harmonic and formal analysis of the Op. 16 A Minor Piano Concerto was made. During this study, data was collected through literature review and information was obtained about the composer's life and the emergence of the Op.16 A minor piano concerto. At the same time, harmonic and formal analysis of Edvard Grieg's Op.16 A minor piano concerto was made, and it was aimed to be a reference for performers who want to perform the work.