The analysis of the fight against discrimination against Albinos in Guinea within the framework of the concept of human security
Guine'de Albino'lara karşı ayrımcılıkla mücadelenin insan güvenliği kavramı çerçevesinde analizi
- Tez No: 923440
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT JANE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Albinism, Guinea, social stigma, socio-professional integration, education, human security
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Albinizmli bireylerin (AB) Gine'de karşılaştığı çok yönlü zorluklar, sosyal damgalama, devlet politikaları, eğitim engelleri ve sosyo-profesyonel entegrasyon konularını vurgulayarak incelenmiştir. Çalışma, Gine'de albinizmli bireylere karşı sosyal damgalama düzeyi ve bu durumun sosyo-profesyonel entegrasyonlarına etkisini, entegrasyonlarını teşvik eden devlet politikalarının etkinliğini, karşılaştıkları eğitim zorluklarını ve bunların profesyonel beklentileri üzerindeki etkilerini ele alan dört ana araştırma sorusu tarafından yönlendirilmiştir. Teorik çerçeve, AB'lerin refahına yönelik çeşitli boyutlardaki tehditleri analiz etmek için insan güvenliği teorisini entegre eder. Karma yöntem yaklaşımı, kritik literatür incelemesini nitel görüşmelerle ve nicel anketlerle birleştirir. Çalışma, albinizmin yaygınlığını ve eğitim, sağlık ve istihdam üzerindeki etkilerini nicelleştirmek için anketler kullanırken, görüşmeler damgalama ve ayrımcılık deneyimleri hakkında nitel bilgiler sağlar. Veri toplama, kapsamlı bir örnekleme planını takip ederek Gine'nin başkenti Konakry'nin çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Analiz bulgularımız, damgalama ve sosyo-profesyonel entegrasyon hakkındaki mevcut teorileri teyit etmekte ve desteklemekte olup, ayrımcılığın kültürel ve bağlamsal dinamiklerine uyum sağlamak için revizyon ihtiyacını vurgulamaktadır. Bu araştırma, Gine'deki AB'lerin karşılaştığı karmaşık gerçeklikleri anlamaya katkıda bulunmakta ve entegrasyonlarını ve refahlarını artırmayı hedefleyen politika yapıcılar, uygulayıcılar ve savunucular için bilgiler sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The multifaceted challenges faced by people with albinism (PWA) in Guinea are explored, highlighting social stigma, governmental policies, educational barriers, and socio-professional integration. The study is guided by four main research questions, addressing the extent of social stigma against people with albinism (PWA) in Guinea and its impact on their human security, the effectiveness of governmental policies promoting their well-being, the educational challenges they face and the subsequent effects on their professional prospects. The theoretical framework integrates human security theory to analyze the threats to PWA's well-being across various dimensions. A qualitative method approach, critical literature review with qualitative. The study employs living experiences, society observation to quantify the prevalence of albinism and its impacts on education, healthcare, and employment, also this method will be used to insights into personal experiences of stigma and discrimination. Information collection spans multiple regions of Conakry, Guinea's capital, following a comprehensive sampling plan. Our analysis findings confirm and support existing theories on stigma and the human security concept, underscoring the need for revisions to accommodate the cultural and contextual dynamics of discrimination. This research contributes to understanding the complex realities faced by PWA in Guinea and offers insights for policymakers, practitioners, and advocates aiming to enhance their integration and well-being.