Necîb el-Kîlanî'nin Kuzey Kahramanları adlı eserinin teknik ve tematik açıdan incelenmesi
Technical and thematic analysis of Najib El Kilani's Heroes of the North
  1. Tez No: 923938
  2. Yazar: ERKAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞERAFETTİN YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Modern Arap Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Necîb el-Kîlânî, Kuzey Kahramanları, Biafra Savaşı, Modern Arabic Literature, Arabic Language and Literature, Najib al-Kilani, Heroes of the North, Biafra War
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Necîb el-Kîlânî, Mısır edebiyatının önemli temsilcilerinden biridir. Eserlerinde, İslami konuları merkeze alan yazar, sadece Arap Yarımadasındaki Müslümanların sorunlarını işlememiş, aynı zamanda dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanların da mücadelesini ele almıştır. Kuzey Kahramanları da Nijerya'da yaşayan Müslümanların mücadelesini ele almıştır. Çalışmamızda eserin teknik ve tematik açıdan incelenmesine yer verilmiştir. Eser, kahramanlık, aşk, savaş ve işkence gibi temaları tarihi bağlamda ele almıştır. Yazarın kullandığı dil ve üslup özellikleri, anlatım teknikleri ve karakter tasvirleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Yazar, eserinde etkileyici anlatım tarzı ve kullandığı sade dil sayesinde okuyucunun olay örgüsü içine girmesini sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
Najib al-Kilani is one of the important representatives of Egyptian literature. In his works, the author, who centred on Islamic issues, not only dealt with the problems of Muslims in the Arabian Peninsula, but also the struggle of Muslims in various parts of the world. Heroes of the North also deals with the struggle of Muslims living in Nigeria. In our study, the work is analysed in technical and thematic terms. The work deals with themes such as freedom, heroism and love in a historical context. The language and stylistic features, narrative techniques and character descriptions used by the author were analysed in detail. The author has enabled the reader to enter into the plot thanks to his impressive narrative style and simple language.