The extent to which employees in libyan commercial banks are aware of the requirements of the international financial reporting standard (IFRS 9)
Libya ticari bankalarındaki çalışanların uluslararası finansal raporlama standardı (IFRS 9) gereksinimlerinin ne kadar farkında olduğu
  1. Tez No: 925103
  2. Yazar: OMUKALTUM ABU IKHRAYS
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT GÜNCELER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: farkındalık, IFRS 9, Sınıflandırma ve ölçüm, Değer düşüklüğü, Hedge muhasebesi, ticari bankalar, Libya, awareness, IFRS 9, Classification and measurement, Impairment, Hedge accounting, commercial banks, Libya
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maliye Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Libya Ticari Bankalarındaki Çalışanların Uluslararası Finansal Raporlama Standardı (IFRS 9) Gereksinimlerinin Ne Kadar Farkında Olduğu. Bu çalışma, Libya ticari bankalarında faaliyet gösteren çalışanlar arasında Uluslararası Finansal Raporlama Standardı'nın [IFRS 9] uygulanmasının gerekliliklerine ilişkin farkındalık düzeylerini araştırmayı amaçlamaktadır. Bunu yapmak için nicel yanıltıcı yaklaşımlar izlendi ve analiz için nicel verileri toplamak amacıyla, literatürün eleştirel incelemesine dayalı olarak kendi kendine yönetilen yapılandırılmış bir anket geliştirildi. Ardından, 11 ticari banka ile iletişime geçildi ve çalışanlardan yanıtları toplamak için çevrimiçi anket kullanıldı. Veri toplama aşaması, toplam 473 yanıt üretti ve bunların 469'u kullanılabilir ve analiz için kabul edildi. Bu çalışmanın analizi, istatistik paketi bilimler [SPSS] ν 27'ye dayanıyordu, aşağıdaki ana sonuçlar elde edildi: Libya ticari bankalarında çalışan çalışanlar, Uluslararası Finansal Raporlama Standardı'nın [IFRS 9] uygulanmasına ilişkin gereklilikler konusunda yüksek düzeyde farkındalığa sahiptir. Çalışma ayrıca, Libya ticari bankalarında çalışan çalışanların Uluslararası Finansal Raporlama Standardı'nı [IFRS 9] uygulama gerekliliklerine ilişkin farkındalıkları ile akademik yeterlilik, bankadaki toplam hizmet süresi ve yaş gibi bir dizi faktör arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğunu buldu. Çalışma, bankaların ve çalışanların Uluslararası Finansal Raporlama Standardı [IFRS 9] ve uygulama gereklilikleriyle ilgili seminerlere, konferanslara ve çalıştaylara katılım konusunda son zamanlardaki çabalarının sürdürülmesinin gerekliliğini önerdi. Oldukça bilinçli oldukları için, bu standardın finansal raporların verimliliğini iyileştirme ve yükseltme ve açıklama oranını artırma üzerinde etkileri olduğu için, standardın gerekliliklerini doğrudan uygulamaya çabalamanın gerekliliğini önerdi.
Özet (Çeviri)
The Extent to Which Employees in Libyan Commercial Banks are Aware of The Requirements of The International Financial Reporting Standard (IFRS 9). This study aims to investigate the levels of awareness of awareness among employees operating in Libyan commercial banks regarding the requirements of the applying the International Financial Reporting Standard [IFRS 9], to do so, the quantitative deceptive approaches were followed, and to gather the quantitative data for analysis, a self-administrated structured questionnaire was developed based on critical review of the literature, following that, 11 commercial banks were contacted and the online questionnaire was used to gather the responses from employees. Data collection stage yielded 473 responses, of which 469 were useable and deemed for analysis. The analysis of this study was based on the statistical package for sciences [SPSS] ν 27, the following main results were retrieved: Employees working in Libyan commercial banks have a high degree of awareness of the requirements for applying the International Financial Reporting Standard [IFRS 9]. The study also found that there is a statistically significant relationship between the awareness of employees working in Libyan commercial banks of the requirements for applying the International Financial Reporting Standard [IFRS 9] and a number of factors, namely academic qualification, total length of service in the bank, and age. The study recommended the necessity of continuing the recent efforts by banks and employees themselves with regard to participating in seminars, conferences and workshops related to the International Financial Reporting Standard [IFRS 9] and the requirements for its application. Since they are highly aware, the study recommended the need to strive to directly implement the requirements of the standard, as this standard has effects on improving and raising the efficiency of financial reports and increasing the rate of disclosure.