Factors that affect consumer satisfaction towards mobile food delivery applications in Jordan
Ürdün'de mobil yemek dağıtım uygulamalarına yöneliktüketici memnuniyetini etkileyen faktörler
- Tez No: 925109
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BEHİYE BEĞENDİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Satisfaction, food delivery apps, ease of use, information quality, security, payment method, product quality, e-service quality
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ
- Enstitü: Lisansüstü Programlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Teknoloji ve akıllı iletişim bilimindeki güncel gelişmeler mobil uygulamalarda bir rönesans ortaya çıkarmıştır. Bu uygulamalar, restoranların insanları çevrimiçi yemek siparişi verirken kendilerini kullanmaya teşvik etmek için kullandıkları uygulamalardır. Mobil yemek teslimat uygulamalarının Ürdün gıda pazarındaki sayısı artıyor ve bu sektördeki rekabet giderek kızışıyor. Bu çalışmanın amacı Ürdünlü tüketicilerin mobil yemek dağıtım uygulamalarına yönelik memnuniyetini etkileyen faktörleri ortaya çıkarmaktır. Araştırma verileri, mobil yemek dağıtım uygulamaları aracılığıyla yemek siparişi verme deneyimi olan tüketicilerden çevrimiçi anket yoluyla toplandı. Veriler IBM SPSS yazılımı V.26 kullanılarak analiz edildi. Çalışma sonuçları, kullanım kolaylığı, bilgi kalitesi, güvenlik, ödeme seçenekleri, ürün kalitesi ve e-hizmet kalitesinin bağımsız değişkenlerinin mobil yemek dağıtım uygulamalarıyla ilgili tüketici memnuniyeti üzerinde istatistiksel olarak pozitif anlamlı bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The current development in technology and smart communications science has emerged renaissance in mobiles' applications. These applications utilize by restaurants to attract people to use them when they order for meals online. Mobile food delivery apps are seeing grow in the number in Jordanian food market and the rival became fierce among this sector. The goal of this study is to reveal the factors that affect Jordanian consumers' satisfaction towards mobile food delivery Apps. The research data collected via online questionnaire from consumers who have experience in ordering food through mobile food delivery applications. The data was analyzed by using IBM SPSS software V.26. The study outcomes show that the independent variables ease of use, information quality, security, payment options, product quality and e-service quality have a statistically positive significant impact on consumer satisfaction relate to mobile food delivery apps.