Monojenik yarıgrup graflarında ters derece indeksleri üzerine bir çalışma
A study over inverse degree indices in monogenic semigroup graphs
  1. Tez No: 925253
  2. Yazar: BEYZA EMRE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NİHAT AKGÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Graf, Sıfır-Bölen Graf, Ters Zagreb İndeks, Zagreb İndeks, Graph, Reverse Zagreb Index, Zagreb Index, Zero-Divisor Graph
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
Graf Teorisi, geniş bir uygulama alanına sahip olan bir matematiksel teoridir. Hem günlük yaşamda hem de çeşitli bilim dallarında pek çok probleme çözüm sunan bu teori, son dönemlerde daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Tez toplam 6 ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde graf teorinin tanımı, kullanım alanları ve tarihçesi ardından temel kavramlar ve bazı özel graflar ele alnmıştır. İkinci bölümde tezde kullanılan kaynakların araştırılması ve içerik bilgileri sunulmuştur. Üçüncü bölümde Zagreb indeksten bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde Ters Zagreb topolojik indeksler konusu ele alınmıştır. Beşinci bölümde sonuçlar ve öneriler kısmı yer almaktadır. Altıncı bölümde kaynakçaya yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Graph Theory is a mathematical theory with a wide range of applications. This theory, which provides solutions to many problems in both daily life and various scientific fields, has recently gained more attention. The thesis consists of six main chapters. In the first section, the definition, areas of application, and history of graph theory are presented, followed by basic concepts and some special types of graphs. In the second section, the sources used in the thesis have been researched and the content information has been presented. In the third section, the Zagreb index is discussed. The fourth section, focuses on the topic of Reverse Zagreb topological indices. The fifth section, contains the results and recommendations section. The sixth section, includes the references.