Sağlık turizmi ile ilgili akademik yayınların bibliyometrik analizi
Bibliometric analysis of academic publications related to health tourism
  1. Tez No: 927626
  2. Yazar: NESLİHAN KARATAĞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSHAK SUAT ÖVEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Eğitimi, Turizm, Health Education, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Bibliyometri, Bibliyometrik Analiz, Health Tourism, Bibliometri, Bibliometric Analysis
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Disiplinlerarası Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Turizmi (Disiplinlerarası) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışmada ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlayan sağlık turizmi konusunda son yıllarda yapılan çalışmaların bibliyometrik profillerini ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Çalışmada WOS veri tabanından alınan veriler ele alınmıştır. İlk olarak anahtar kelimeler ve bunların ilişkisi ele alınmış, daha sonra ise işbirliği yapılan yazarlar ve ülkeler incelenmiştir. Bu verilere ek olarak sağlık turizmi alanında çalışan kurumların iş birliği ve doküman sayılarıyla beraber dergilerde eklenerek değerlendirme yapılmıştır. Bulgular Vosviewer programı ve Web of Science'den alınan istatistiki analiz ve ağ haritaları yardımıyla sunulmuştur. Çalışmada temel analiz yöntemlerinden biri olan tanımlayıcı istatistiksel analiz kullanılmış ve bibliyometrik yöntem ile ağ görselleştirmeleri ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aim storeveal the bibliometric profiles of studies conducted in recent years on health tourism, which has made significant contributions to our country's economy. Data obtained from the WOS data base were examined in the study. First, key words and their relationships were examined, then collaborating authors and countries were examined. In addition to this data, the number of documents and collaborations of institutions working in the field of health tourism were added to the journals and evaluated. The findings were presented with the help of statistical analysis and network maps obtained from the VOSviewer program and Web of Science. Descriptive statistical analysis, one of the basic analysis methods, was used in the study and network visualizations were presented with the bibliometric method.