Design and implementation of a graphical workflow definition tool for mariflow system
Mariflow sistemi için grafik tabanlı iş akışı tanımlama aracı tasarımı ve geliştirimi
- Tez No: 93055
- Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İş Akışı, Grafiksel Kullanıcı Arayüzü, İş Akışı Tanımlama Dili, Nesneye Yönelik Programlama, Java Programlama Dili vı, Workflow, Graphical User Interface, Workflow Definition Language, Object Oriented Programming, JAVA Programming Language IV
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
oz MARIFLOW SİSTEMİ İÇİN GRAFİKSEL TABANLI İŞ AKIŞI TANIMLAMA ARACI TASARIMI VE GELİŞTİRİMİ Pektaş, Sait Emre Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Asuman Doğaç Ocak 2000, 91 sayfa MARIFlow iş akışı yönetim sistemi gemicilik sektöründe farklı organizasyonlar arasında internet üzerinden iş ve veri akışı yönetimini sağlamaktadır. MARIFlow sistemi gemicilik sektöründe iş ve veri akışı gösterimi için blok yapılı FlowDL iş akışı tanımlama dilini kullanmaktadır. FlowDL iş akışı tanımlama dili blok yapılı bir dil olmasına rağmen diğer iş akışı dillerindeki gibi tekst tabanlı olduğu için kullanımı ve anlaşılması zordur. Bu nedenle bu iş akışı dilinin daha anlaşılır ve kolay kullanılır hale gelmesi için grafiksel bir tasarım ortamı gereklidir. Bu tezde, MARIFlow iş akışı yönetimi içinde kullanılan grafiksel tabanlı iş akışı tanımlama aracı tasarlandı ve geliştirildi. MARIFlow sistemi hali hazırda Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen (INCO DC 972496) MARIFLow projesi kapsamı içinde endüstriyel kullanıma açılmıştır. Programın işletim sistemindenbağımsız olarak çalışabilmesi için bu araç JAVA ile geliştirilmiştir. Ayrıca Java'nın nesneye yönelik bir programlama dili olması program kodunun tekrar kolayca kullanılabilmesini sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A GRAPHICAL WORKFLOW DEFINITION TOOL FOR MARIFLOW SYSTEM Pektaş, Sait Emre M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Asuman Doğaç January 2000, 91 pages MARIFlow is a workflow management system for Maritime Industry that provides architecture for managing the flow of work and data over the Internet among different organizations. MARIFlow System uses a block structured specification language, namely FlowDL, to express the flow of work and data in Maritime Industry. While FlowDL is a block structured specification language, its usage and understandability -like other workflow definition languages- are hard because it is in textual form. Therefore, a graphical workflow definition environment is needed to make this language more usable and more understandable. This thesis describes the design and implementation of a graphical workflow definition tool for MARIFlow System that has already been put into industrial use mwithin the scope of the MARIFlow project supported by the European Commission (INCO DC 972496). In order to provide platform independency, the tool is developed with JAVA. Moreover, since Java is an object-oriented programming language, the programming code can be extended easily.