Two derees of freedom adjustable mechanisms design
İki serbestlik dereceli ayarlanabilir mekanizma tasarımı
- Tez No: 93080
- Danışmanlar: PROF. DR. ERES SÖYLEMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Değişken Yapılı Mekanizmalar, Eşik Anahtarı, İki Serbestlik-Dereceli Yedi Uzuvlu Mekanizma. iv, Variable Structure Mechanisms, Threshold Switch, Two Degree-of-Freedom Seven-Link Mechanism. m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
oz İKİ SERBESTLİK DERECELİ AYARLANABİLİR MEKANİZMA TASARIMI AKMEŞE, Alper Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Eres SÖYLEMEZ Şubat 2000, 85 sayfa Bu çalışmanın amacı kapalı devre bir mekanizmanın uygulama sırasında esnek bir yapıda olmasını sağlamaktır. Bunun için, iki serbestlik dereceli yedi uzuvlu bir mekanizma kullanılmıştır. Mekanizmanın sabit uzva bağlı hareketli uzuvlarından birisinin belirli konumlarda sabit olması, etki eden kuvvet ile kontrol edilerek mekanizma bir serbestlik dereceli olarak çalıştırılabilecektir. Mekanizma iki farklı kontrol durumunda elde edilen iki çıkış salınım açısı için yapılmıştır. Bir konumdan diğerine geçiş için gerekli denge şartlan incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TWO DEGREES OF FREEDOM ADJUSTABLE MECHANISMS DESIGN AKMEŞE, Alper M.S. in Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Eres SÖYLEMEZ February 2000, 85 pages The aim of this study is to introduce some flexibility to a closed loop mechanism. A two degree-of-freedom seven-link mechanism will be considered, with one of the freedoms used as control or for switch action. The mechanism will be designed for two different output swing angles at two different control-link positions. Switch design and different types of switches will be performed.