A New file format for content-based coding of images
İçerik bilgisi kodlaması için yeni bir dosya yapısı
- Tez No: 93115
- Danışmanlar: PROF. DR. FATOŞ YARMAN-VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İçerik Bilgisi Kodlanması, Dalgacık Dönüşümleri, Çok Seviyeli Ayrıştırma IV, Content based Coding, Wavelet Transform, Multi-level Segmentation iii
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
oz İÇERİK BİLGİSİ KODLAMASI İÇİN YENİ BİR DOSYA YAPISI Dicle, Neslişah Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fatoş Yarman- Vural Haziran 2000, 79 sayfa Bu çalışmada içerik bilgisini saklayabilmek için yeni bir dosya yapısı geliştirilmiştir. Bu dosya yapışım oluşturmak için bir dizi sıkıştırma algoritmaları kullanılmıştır. İlk önce, görüntü bilgisi dalgacık dönüşümleri kodlama tekniği ile sıkıştırılır. İkinci aşamada ise, çok seviyede ayrıştırılmış bir dizi görüntüden çıkarılan içerik bilgisi yeni bir yöntemle sıkıştırılarak kodlanır. Son olarak, ilk iki aşamanın çıktıları Lempel-Ziv 77 (LZ77) aritmetik kodlama algoritması ile sıkıştırılır. Önerilen dosya yapısında, bilinen diğer görüntü dosya yapılarına göre çok daha fazla bilgi olmasına rağmen, düşük hata ve ikil oranları elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW FILE FORMAT FOR CONTENT BASED CODING OF IMAGES Dicle, Neslişah M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Fatoş Yarman- Vural June 2000, 79 pages In this study, a new image file format is proposed for content-based coding, which uses a sequence of compression algorithms. The proposed file format utilizes no pre-defined tables and is language-independent. There are three major steps of generating compressed image file with content information. First, image data is compressed with a state-of-the-art wavelet coding technique. Then, content information, extracted from a stack of multi-level segmented images, is compressed with a new scheme. Finally, the outputs of the first and second steps are compressed with Lempel-Ziv 77 (LZ77). The proposed file format is tested with different kinds of images. It is observed that, although the proposed file format constitutes far more information than the information stored by the available compression systems, it achieves lower error and bit rates.