The impact of mobile banking on enhancing customer's e-satisfaction: An empirical study on retail banks in İstanbul
Mobil bankacılığın müşterilerin e-memnuniyetini artırma üzerindeki etkisi: İstanbul'daki perakende bankaları üzerine bir ampirik çalışma
  1. Tez No: 931281
  2. Yazar: ALI TURAB SHAH SYED
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. AHU ERGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mobile Banking, E-satisfaction, Consumer Behavior, Mobil Bankacılık, E-memnuniyet, Tüketici Davranışı
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
The study aims to investigate mobile banking services and customer e-satisfaction in the retail banking sector of Istanbul, Türkiye. By examining key dimensions such as reliability, flexibility, privacy, accessibility, ease of navigation, efficiency and safety, the research seeks to identify how these factors influence customers' satisfaction in a digital banking environment. Using a quantitative research methodology, data was collected through structured surveys targeting customers of major retail banks in Istanbul. The data analysis, performed using SPSS. The findings provide both theoretical and practical insights, highlighting the necessity for banks to enhance transaction speed, ensure reliability, strengthen security measures, and improve user interface designs to meet customer expectations effectively. Recommendations for future research include expanding the sample size, refining measurement tools, and incorporating longitudinal approaches to better understand evolving customer satisfaction trends.
Özet (Çeviri)
Bu çalışma, İstanbul'daki bireysel bankacılık sektöründe mobil bankacılık hizmetlerinin, müşterilerin memnuniyetini artırmaya etkisini araştırmayı amaçlamaktadır. Güvenilirlik, esneklik, gizlilik, erişilebilirlik, gezinme kolaylığı, verimlilik ve güvenlik gibi anahtar boyutlar incelenerek, bu faktörlerin dijital bankacılık ortamında müşteri memnuniyetini nasıl etkilediği ortaya konulmaya çalışılmaktadır. Nicel araştırma metodolojisi kullanılarak, İstanbul'daki önde gelen bireysel bankaların müşterilerine yönelik yapılandırılmış anketler aracılığıyla veri toplanmıştır. Bulgular, teorik ve pratik açıdan bankaların işlem hızını artırma, güvenilirliği sağlama, güvenlik önlemlerini güçlendirme ve kullanıcı arayüzü tasarımlarını iyileştirme gerekliliğini ortaya koymaktadır. Gelecekteki araştırmalar için öneriler, örneklem büyüklüğünün artırılması, ölçüm araçlarının geliştirilmesi ve müşteri memnuniyeti eğilimlerini daha iyi anlamak için boylamsal yaklaşımların dahil edilmesi yönündedir.