Conceptual design of an integral rocket-ramjet airlaunched missile
Havadan atılan roket-ramjet motorlu füze ön tasarımı
  1. Tez No: 93129
  2. Yazar: NURHAN AYAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İ. SİNAN AKMANDOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Havadan Atılan Roket-Ramjet Motorlu Füze, Harp Başlığı Tasarımı, Aerodinamik Analiz, Sevk Sistemi Tasarımı, Ağırlık ve Denge Analizi, Yörünge Analizi, Katı Yakıtlı Roket Motoru Tasarımı, Sıvı Yakıtlı Ramjet Motor Tasarımı, Hava Alığı Tasarımı, Hava Akış Debisi. IV, Integral Rocket-Ramjet Air-launched Missile, Warhead Sizing, Aerodynamics Analysis, Propulsion Sizing, Weight and Stability Analysis, Trajectory Analysis, Solid-propelled Rocket Engine Design, Liquid Fuelled Ramjet Engine Design, Intake Design, Mass Flow Rate of Air
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Bilimi ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 171
Özet
Oz HAVADAN ATILAN ROKET- RAMJET MOTORLU FUZE ON TASARIMI AYAZ, Nurhan Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. İ. Sinan AKMANDOR Aralık 2000, 160 sayfa Bu tezin amacı, havadan atılan roket- ramjet motorlu ve 250 km menzile sahip bir füze tasarlamaktır. Harp başlığı tasarımı, aerodinamik analiz, sevk sistemi tasarımı, ağırlık ve denge analizi ve yörünge analizi başlıklarından oluşan tasarım prosesi oluşturuldu. Sevk sistemi tasarımı; buster operasyonu için katı yakıtlı roket motoru tasarımını ve sustainer operasyonu içinde sıvı yakıtlı ramjet motor tasarımını kapsamaktadır. Ramjet motor tasarımında tüm uçuş süresince gerekli hava akış debisini sağlayabilen hava alığı tasarımı detaylı olarak yapıldı. Füzeyi oluşturan tüm alt parçaların tasarımı tamamlandıktan sonra füze teknik resimi hazırlandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONCEPTUAL DESIGN OF AN INTEGRAL ROCKET-RAMJET AIR-LAUNCHED MISSILE AYAZ, Nurhan M.S., Department of Aeronautical Engineering Supervisor : Prof. Dr. İ. Sinan AKMANDOR December 2000, 160 pages The aim of this thesis is to design an integral rocket-ramjet air-launched missile that has a range of 250 km. The design process, which covers warhead sizing, aerodynamics analysis, propulsion sizing, weight and stability analysis and trajectory analysis, was established. Propulsion sizing consisted of design of a solid-propelled rocket engine for booster operation and design of a liquid fuelled ramjet engine for sustainer operation. Ramjet engine sizing covered in detail the intake design, which provides the required amount of mass flow rate of air during all phases of flight. After sizing the components of the missile, final layout of the missile was drawn.