Rondomized control limit policies for markov decision processes with linear constraints
Doğrusal kısıtlar altındaki markov karar süreçleri için rassal kontrol limit politikaları
- Tez No: 93296
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YASEMİN SERİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Constrained Markov Decision Processes, control limit policies. m, Kısıtlı Markov Karar Süreçleri, kontrol limit politikaları. IV
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
ABSTRACT RANDOMIZED CONTROL LIMIT POLICIES FOR MARKOV DECISION PROCESSES WITH LINEAR CONSTRAINTS Fidan,Nihan M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Yasemin Serin July 2000, 73 pages In this study, we consider Markov Decision Processes (MDP's) with the objective of minimizing the expected average cost over an infinite horizon. We first state a set of sufficiency conditions under which a control limit policy is optimal. Secondly, we consider MDP's satisfying this set of conditions and show that with linear constraints, simple additional conditions are required to have similarly structured optimal policies.
Özet (Çeviri)
oz DO?RUSAL KISITLAR ALTINDAKİ MARKOV KARAR SÜREÇLERİ İÇİN RASSAL KONTROL LİMİT POLİTİKALARI Fidan,Nihan Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Yasemin Serin Temmuz 2000, 73 sayfa Bu çalışmada, amacı sonsuz planlama ufkunda beklenen ortalama maliyeti en azlama olan Markov Karar Süreçleri ele alınmıştır. İlk olarak, kontrol limit politikalarının optimal olması için yeterli bir grup koşul verilmiş, daha sonra bu koşullan sağlayan Markov Karar Süreçleri ele alınmıştır. Doğrusal kısıtlar ile bu süreçlerin, basit ek koşullar altında benzer yapıda optimal politikalara sahip oldukları gösterilmiştir.