Antik kent pazarlaması : Konya / Kilistra örneği
Ancient city marketing : The case of Konya / Kilistra
  1. Tez No: 933272
  2. Yazar: MUSTAFA TAŞPINAR
  3. Danışmanlar: PROF. SÜLEYMAN KARAÇOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Kilistra, antik kent, pazarlama
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Reklamcılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu araştırma, Kilistra'nın mevcut durumunu analiz ederek antik kent pazarlaması için öneriler geliştirmeyi ve bu sürecin sosyal, ekonomik ve çevresel boyutlarını değerlendirmeyi amaçlamıştır. Araştırma kapsamında saha gözlemleri ve Kilistra ile ilgili bilgiler derlenmiş, SWOT analizi yapılmıştır. Bulgular, Kilistra'nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak altyapı eksiklikleri ve plansız faaliyetler nedeniyle bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini göstermektedir. Kilistra'nın tanıtımının güçlü ve etkili bir şekilde yapılabilmesi için hikâye anlatımı, etkinlik ve festivaller, tematik turlar ve yenilikçi pazarlama stratejileri ile desteklenmesi gerekmektedir. Antik kent kimliğinde kendine özgü konumlandırma içermelidir. Sonuç olarak kamu, özel sektör, akademik çevreler ve yerel halkın ortak hareket edeceği bütüncül bir turizm yönetimi modeliyle, Kilistra'nın hem kültürel mirasının korunması hem de ekonomik anlamda cazibe merkezi haline gelmesi sağlanacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This study aims to analyze the current state of Kilistra, develop recommendations for ancient city marketing, and evaluate the social, economic, and environmental aspects of this process. As part of the research, field observations were conducted, information on Kilistra was compiled, and a SWOT analysis was performed. The findings indicate that Kilistra possesses significant tourism potential due to its historical, cultural, and natural wealth. However, this potential remains underutilized due to infrastructure deficiencies and unplanned activities. To effectively and strongly promote Kilistra, storytelling, events and festivals, thematic tours, and innovative marketing strategies should be implemented. The ancient city's identity should include a unique positioning. In conclusion, with a holistic tourism management model in which the public sector, private sector, academia, and local communities collaborate, Kilistra can both preserve its cultural heritage and become an economic attraction center. Keyword: Ancient city, Kilistra, Marketing.