Development of enterprise resource planning post-implementation performance assesment
Kurumsal kaynak planlama sistemi yerleştirme sonrası performans değerlendirme metodolojisi geliştirilmesi
  1. Tez No: 93406
  2. Yazar: DENİZ TUNÇALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Enterprise Resource Planning, performance assessment, information systems. IV
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 246
Özet
oz KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMİ YERLEŞTİRME SONRASI PERFORMANS DEĞERLENDİRME METODOLOJİSİ GELİŞTİRİLMESİ Tunçalp, Deniz Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Dr. Osman Coşkunoğlu December 2000, 229 sayfa Bu çalışmada, problemlerin belirlenmesi ve performansın geliştirilmesi amacıyla Kurumsal Kaynak Planlama (KKP) sistemlerinin performansini değerlendirmek için bir metodoloji geliştirilmiştir. Önerilen metodoloji KKP sistem perfromansini dört katmanda incelemektedir : strateji, iş, organizasyon ve uygulama. Önerilen metodoloji imalat sektöründe faliyet gösteren özel bir kuruluşta uygulanmıştır. Mevcut ve arşivsel performans verileri toplanmış ve bunun neticesinde kurum ERP sistemi için bir performans değerlendirmesi hazırlanmıştır. Önerilen metodoloji, ERP performansini değerlendirme,problemli alanlari tesbit ve gelişim yollarının ortaya çıkarılması açısından tatmin edici bulunmuştur. Anahtar Sözcükler : Kurumsal Kaynak Planlama, performans değerlendirme, bilgi sistemleri. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF ENTERPRISE RESOURCE PLANNING POST-IMPLEMENTATION PERFORMANCE ASSESSMENT METHODOLOGY Tunçalp, Deniz M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor : Dr. Osman Coşkunoğlu December 2000, 229 pages In this study, a methodology is developed to assess the performance of Enterprise Resource Planning (ERP) systems, for the purpose of problem identification and solution for improved performance. The proposed methodology assesses the ERP system performance in four layers: Strategy, business, organization and application. The performance indicators in each layer are identified. The proposed methodology is applied in a private manufacturing company. Current and archival performance data have been collected.. As a result, a 111performance assessment of the ERP system in the company is prepared. The proposed methodology considered as capable to assess ERP performance, identify the problematic issues and reveal ways to improve the performance of the ERP system.