Designing an information subsystem for managing bid preparation process
Teklif hazırlama sürecine yönelik bilişim altsistemi tasarımı
- Tez No: 93412
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TAYYAR ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Teklif Hazırlama Süreci, Veri, Veritabam rv, Bid / Proposal Preparation Process, Data, Database m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
oz TEKLİF HAZIRLAMA SURECİNE YÖNELİK BİLİŞİM ALTSİSTEMİ TASARAMI Tezsezen, Şebnem, Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tayyar Şen Haziran 2000, 161 sayfa Bu çalışma, proje-bazlı firmalarda teklif hazırlama sürecine sistematik ve yapısallaştınlmış bir yaklaşım sunmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede tezde, ana hatları ile, teklif hazırlama süreci ele alınmış ve bu çalışmanın amaçlan doğrultusunda savunma sanayinde çalışan proje-bazlı bir firma incelenmiştir. Firmanın uygulamakta olduğu sistem analiz edilmiş ve teklif hazırlama süreci esnasında kullanılan ve yaratılan verilerin toplanmasını, saklanmasını ve işletimini desteklemediği görülmüştür. Bu tür verilerin firmanın gelecekteki teklif hazırlama süreçlerine olabilecek katkısı da göz önünde bulundurularak, ilerideki olayları daha tutarlı ve zamamnda karşılayabilmek amacıyla bir bilişim sistemi tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGNING AN INFORMATION SUBSYSTEM FOR MANAGING BID PREPARATION PROCESSES Tezsezen, Şebnem, M.Sc, Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Tayyar Şen June 2000, 161 pages This study aims to provide a structured and a systematical approach to manage the bid / proposal preparation process in a project-based organization. In this framework, an overview of the proposal preparation process basics are presented and for the purposes of this study, a project based organization serving in defence industry is also examined. The current processing of the organization under consideration is analysed and it is observed that the current system do not support the collection, storage, and manipulation of both the used and created data during bid preparation process. Considering the value of those kinds of data for the future proposal preparation processings of the organization, an information system is designed to provide a basis for managing the future events more accurately and timely.