İnşaat sektöründe yüksekte çalışanların karşılaştıkları iş kazalarına karşı alınabilecek önlemler için çalışanların bilgi düzeyinin incelenmesi
Examination of the level of knowledge of employees for measures that can be taken against occupational accidents encountered by high-level employees in the construction sector
  1. Tez No: 936897
  2. Yazar: TURGAY ÖZMEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERCÜMENT NEŞET DİZDAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve Güvenliği, İnşaat, Yüksekte Çalışma, İş Kazaları, Meslek Hastalıkları, Çalışanların Bilgi Düzeyi, Occupational Safety and Health, Construction, Working at High Altitude, Occupational Accidents, Occupational Diseases, The Level of Knowledge of Employees
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çankırı Karatekin Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 242
Özet
İnşaat Sektöründe Yüksekte Çalışanların Karşılaştıkları İş Kazalarına Karşı Alınabilecek Önlemler İçin Çalışanların Bilgi Düzeyinin İncelenmesi, (Yüksek Lisans Tezi), Çankırı, 2025. İnşaat sektöründe yüksekte çalışanların karşılaştığı iş kazalarını azaltmak için alınabilecek önlemler, çalışanların bilgi düzeyinin incelenmesiyle daha etkili bir şekilde belirlenebilir. Bu çalışmada, inşaat sektöründe yüksekte çalışanların iş sağlığı ve güvenliği standartlarının iyileştirilmesi için kritik bir unsur olan çalışanların bilgi düzeylerinin belirlenmesine yönelik mevcut boşluğun doldurulması amaçlanmıştır. Çalışma, yüksekte çalışanların mesleki bilgi ve farkındalık düzeylerini değerlendirerek, olası iş kazalarının önlenmesine katkı sağlayacak en uygun önlemlerin tespitine odaklanmıştır. Araştırma kapsamında, inşaat sektöründe yüksekte çalışanların karşı karşıya kaldıkları iş kazalarına yönelik alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemleri ele alınmış; bu doğrultuda ulaşılan sonuçlar ışığında sektördeki iş kazalarının azaltılmasına yönelik etkili stratejiler geliştirilmesine katkı sağlayacak öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Examination of the Knowledge Level of Employees for Measures that Can be Taken Against Occupational Accidents Encountered by High-Level Employees in the Construction Sector, (Master Thesis), Çankırı, 2025. The measures that can be taken to reduce the occupational accidents encountered by high-level employees in the construction sector can be determined more effectively by examining the level of knowledge of employees. In this study, it is aimed to fill the existing gap in determining the knowledge levels of employees, which is a critical element for improving the occupational health and safety standards of high-level employees in the construction sector. The study focused on the determination of the most appropriate measures that will contribute to the prevention of possible occupational accidents by evaluating the professional knowledge and awareness levels of high-level employees. Within the scope of the research, occupational health and safety measures that should be taken for occupational accidents faced by high-level employees in the construction sector were discussed; suggestions that will contribute to the development of effective strategies to reduce occupational accidents in the sector were presented in the light of the results achieved in this direction.