Video ve ses karıştırıcı sistemler
Video and audio scrambling systems
- Tez No: 93745
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT PASTACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Karıştırıcı, düzeltici, korsanlık, korsan xvı, Scrambling, descrambling, piracy, pirate xvii
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 308
Özet
ÖZET Ücretli televizyon kanalları, yaptıkları yayınların sadece kendilerine bir abonelik ücreti ödeyen ve bir kod çözücü cihaz verilen televizyon izleyicileri tarafindan seyredilebilmesini sağlamak için koşullu erişim sistemi kullanmaktadır. Ücretli televizyonların koşullu erişim sistemi, tipik televizyon görüntüsü özelliklerine sahip bir alanın satırlarını yemden düzenleyen görüntü işleme algoritmaları kullanılarak uygun bir şekilde kınlabilmektedir. Karıştırıcı sistem donammı hakkında biraz bilgi sahibi olan bir kimse, abone akıllı kartında depolanmış olan kriptografik sırlar hakkında hiçbir bilgi sahibi olmaksızın karıştırılmış televizyon görüntüsünü gerçek zamanlı olarak yeniden kurabilmektedir. Akıllı karttan kod çözme algoritmasını ve gizli anahtar verisini çıkartmak için mikroelektronik test etme teçhizatları kullanılabilmekte ve elde edilen bu bilgilerle uygun korsan akıllı kartlar ve kod çözücüler yapılabilmektedir. Bir karıştırıcı sistemde kullanılmış olan erişim kontrol sisteminin, hack edilmeye karşı güvenli olması veya en azından hack edilmesinin çok masraflı olması gerekir. Bu yüzden bu karıştırıcı sistemde, iyi bir kriptografik sistemin kullanılması şarttır. Fakat bir karıştırıcı sistemde iyi bir kriptosistemin de gerekli olmasına rağmen, güvenliği sağlayan esas unsur kod çözücünün ve akıllı kartın teknolojisidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Pay-TV broadcasters employ conditional access system to ensure that only TV viewers who have payed a subscription fee and who have in return received a decoder box can watch the TV channel. The whole idea of an access control system is based on smart cards. Pay-TV conditional access system that broadcasters used can be practically broken by image processing algorithms that rearrange the lines of a field based on statistical properies of typical TV images. With some knowledge about the limitations of the scrambling hardware one can reconstruct the scrambled TV image in real-time without knowledge of the cryptographic secret stored in the subscriber smart card. Microelectronics testing equipment can be used to extract the decryption algorithm and secret key data from the smart card and with this knowledge compatible pirate smart cards and decoders can be manufactured. The access control system used on a scrambling system has to be secure from hacking or at least not economical to hack. A good cryptographical system is essential. But it is not the element that ensures security. The technology of the decoder and the smart card is the one thing that ensures security.