An Introduction to technology foresight: The case of United Kingdom
Teknoloji öngörüsüne giriş: İngiltere örneği
  1. Tez No: 94004
  2. Yazar: AYGEN SİBEL KURT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN DURGUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji Öngörüsü, Öngörü, İngiltere Öngörü Programı, Bilim ve Teknoloji Politikası, İngiltere. IV, Technology Foresight, UK Foresight Programme, Foresight, Science and Technology Policy, UK. m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
öz TEKNOLOJİ ÖNGÖRÜSÜNE GİRİŞ: İNGİLTERE ÖRNEĞİ Kurt, Aygen Sibel Yüksek Lisans, Bilim ve Teknoloji Polikalan Çalışmaları Programı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Metin Durgut Ağustos 2000, 123 sayfa Teknoloji Öngörüsü kavramı, bilimsel ve teknolojik fırsatlara dayalı olası geleceklerin bir süreklilik içerisinde belirlenmesi amacıyla kullanılan güçlü bir araçtır. Ulusal öngörü programlan, eğilimlerin katılımcı bir şekilde belirlenmesinde bir öğrenme süreci olmakla beraber, bir iletişim ağı da oluşturması açısından hükümetlerce büyük çapta kullanılmaktadır. Bu çalışmada, İngiltere Öngörü Programı ışığında öngörü yaklaşımının genel bir değerlendirmesi sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN INTRODUCTION TO TECHNOLOGY FORESIGHT: THE CASE OF UNITED KINGDOM Kurt, Aygen Sibel M.S., Program of Science and Technology Policy Studies Supervisor: Prof.Dr. Metin Durgut August 2000, 123 pages Technology Foresight is emerging as a powerful tool for continuously looking into possible futures based on scientific and technological opportunities. National foresight programmes are being extensively used by governments as they provide networking and learning around a participatory exploration of trends. In this thesis, a general view of this approach is presented using the UK Foresight Programme as a case study.