Globalization and media a case study on the Turkish journalists perception of globalization in media
Globalleşme ve medya Türk gazetecileri ile derinlemesine mülakatlar
  1. Tez No: 94007
  2. Yazar: AYÇA ARAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAŞİT KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Kamu Yönetimi, İletişim Bilimleri, Journalism, Public Administration, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Globalleşme, Medya, Medyada Yoğunlaşma, Gazetecilik. VI SSSSSH-"-*, Globalization, Media, Concentration in Media, Journalism. IV IC ¥ÛKSKÖ?B£f1M KUBUU HKOMaJtl&SltM KltttZZİ
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
oz GLOBALLEŞME VE MEDYA TÜRK GAZETECİLERİ İLE DERİNLEMESİNE MÜLAKATLAR Arar, Ayça Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Raşit Kaya Eylül 2000, 86 sayfa Bu tez, medyada globalleşme sürecini ele alarak, bu süreç içinde Türkiye'nin nasıl bir evreden geçtiğini araştırmaktadır. Son yıllarda ileri düzeydeki teknolojik gelişmeler ve elektronik medyanın gelişmesiyle beraber siyasal anlamda medyada bir 'regülasyon' süreci yaşanmış, özelleştirme ve yeniden yapılanma 'deregülasyon' süreciyle birlikte yeni bir medya sistemi oluşmuştur.Bu çalışma global medyanın yükselişini mesleğin profesyonelleriyle derinlemesine mülakatlar yaparak incelemeyi hedeflemiştir. Bu bağlamda medyada globalleşme Türkiye'de ne şekilde görülmektedir çeşitli açılardan ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GLOBALIZATION AND MEDIA A CASE STUDY ON THE TURKISH JOURNALISTS' PERCEPTION OF GLOBALIZATION IN MEDIA Arar, Ayça M.S., Department of Political Science and Public Adminstration Supervisor: Prof. Dr. Raşit Kaya September 2000, 86 pages This study aims to contribute to the analysis of globalization in media and Turkey's articulation to this process. Together with the advances in information technology and the rise of new media the political foundation of media regulation, due to the politics of 'deregulation' and 'privatization', has completely changed and a new media system has emerged during the last decades. mIn this study it is aimed to shed light on the rise of global media though deep interviews with media professionals in order to reflect the foundations of the globalization in media as it occurs in Turkey.