The Nationalist movement in Tatarstan: The post-Soviet Era
Tataristan'da milliyetçilik: Sovyet sonrası dönem
  1. Tez No: 94008
  2. Yazar: LEMAN TERKEN HACALOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SÜHA BÖLÜKBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Tataristan, Milliyetçilik, Milli Kimlik, Volga, İdil-Ural Federasyonu IV, Tatarstan, Nationalism, National Identity, Volga, Idel-Ural Federation 111
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
oz TATARİSTAN'DA MİLLİYETÇİLİK: SOVYET SONRASI DÖNEM Hacaloğlu, Terken Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Süha Bölükbaşı Ocak 2000, 137 s. Bu çalışmada, Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonraki dönemde Tatarstan'daki milliyetçilik incelenmektedir. Tatar milliyetçiliğini tanımlamada öne çıkan faktörler tartışılmış ve Tatar milliyetçiliğinin özellikleri belirlenmiştir. Bu çalışmada aynı zamanda Tatar milliyetçiliğinin tarihsel süreci araştırılmış ve Idil-Ural bölgesinde bir federasyon fikri geleceğe yönelik bir proje olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE NATIONALIST MOVEMENT IN TATARSTÂN: THE POST SOVIET ERA Hacaloğlu, Terken MS, Department of International Relations Supervisor: Prof. Dr. Süha Bölükbaşı January 2000, 137p. In this thesis the nationalism in Tatarstan during the post Soviet Era is examined. The criteria significant in defining the Tatar nationalism are discussed and the characteristics of the Tatar nationalism is identified. This study also traces the emergence of Tatar nationalism throughout the history and analyzes the federaton idea in the Idel-Ural region.