Reading Carl Schmitt: A theory of the state
Carl Schmitt'i okuma: Bir devlet teorisi
  1. Tez No: 94923
  2. Yazar: YELDA ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FUAT KEYMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Devlet, Yönetmek, Cari Schmitt, Egemenlik, Meşrutiyet, Kural ve İstisna, Politik Olanın Kavramsallaştınlması. iv, State, Governing, Carl Schmitt, Sovereignty, Legitimacy, Norm and the Exception, Conceptualising the Political. m
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
ÖZET CARL SCHMITT'İ OKUMA: BİR DEVLET TEORİSİ Şahin, Yelda MA., Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Fuat Keyman Eylül 2000 Bu tez, devlet teorisinde yeni tartışmalar açmak amacıyla, Cari Schmitt'in bazı çalışmalarını eleştirel bir gözle incelemektedir. Tezde başlıca ilgilenilen konu devletin doğası ve toplumu yönetme yollan olmuştur. Cari Schmitt'in teorik kavramları bu devlet sorunsalı ile ilintili olarak incelenmiş ve yorumlanmıştır. Bu çalışmaya göre Schmitt'in devlet teorisi, modern toplumların nasıl yönetildiğini anlamak açısından incelenmeye değerdir ve devletin gerçek yaşamım çalışmak bağlamında yeni teorik anlayışlar sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT READING CARL SCHMITT: A THEORY OF THE STATE Şahin, Yelda MA., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Associate Prof. Fuat Keyman September 2000 This thesis critically analyses some selected works of Carl Schmitt in order to open up new debates in the theory of the state. The nature of the state and the ways through which it governs society is the main theme that has been dealt with in this thesis. Carl Schmitt' s theoretical concepts are examined and interpreted with respect to this question on the state. This thesis argues that Carl Schmitt' s theory of the state provides political theory with new theoretical insights in studying the actual life of the state and his concepts are worth analysing to understand how modern societies are governed.