Hemşirelerin sosyal medya kullanımları ve iş performanslarının değerlendirilmesi
Evaluation of nurses' social media use and job performance
- Tez No: 950154
- Danışmanlar: PROF. DR. BAŞAK MENDİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Nursing, Health Care Management, Healthcare Management
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Hemşirelik ve Sosyal Medya, İş Performansı, Hemşirelik ve iş performansı, Sosyal Medya ve İş Performansı, Sağlık Alanında Sosyal Medya, Social Media, Nursing and Social Media, Job Performance, Nursing and Job Performance, Social Media and Job Performance, Social Media in Healthcare
- Yıl: 2025
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Demiroğlu Bilim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 218
Özet
Günümüzde dijitalleşmenin hızla artmasıyla birlikte sosyal medya platformları, hem kişisel hem de profesyonel yaşamda önemli bir araç haline gelmiştir. Sağlık sektöründe çalışan hemşirelerde bu dijital dönüşümden etkilenmiş, sosyal medyayı çeşitli amaçlarla kullanmaya başlamıştır. Hemşireler bu platformları mesleki bilgi paylaşımı, eğitim, iletişim ve sosyal destek sağlama gibi çeşitli amaçlarla kullanmaktadır. Sosyal medyanın, hemşirelerin iş performansı üzerindeki etkisi ise hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle tartışılmaktadır. Bu tezde, hemşirelerin sosyal medya kullanım alışkanlıkları ile iş performansları incelenmiş, bu kullanımın iş verimliliği ve mesleki performansa olan etkileri değerlendirilmiştir. Bu çalışma İstanbul'da faaliyet gösteren bir hastaneler grubunda çalışan hemşirelerin sosyal medya kullanım durumlarını ve iş performanslarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
With the rapid increase in digitalization today, social media platforms have become significant tools in both personal and professional life. Nurses working in the healthcare sector have also been influenced by this digital transformation and have started using social media for various purposes. Nurses utilize these platforms for professional knowledge sharing, education, communication, and providing social support. The impact of social media on nurses job performance is discussed in both positive and negative aspects. This thesis examines the social media usage habits of nurses and evaluates the effects of this usage on work efficiency and professional performance. This study was conducted to evaluate the social media usage and job performance of nurses working in a hospital group operating in Istanbul.