STA4-CAD hazır programının yeni Türk deprem yönetmeliği (TDY-98) bakımından irdelenmesi
Investigation of STA4-CAD computer program in terms of the new Turkish earthquake code
  1. Tez No: 95518
  2. Yazar: MEHMET DUMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERHAN KIRAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Deprem mühendisliği, Yapı dinamiği, Serbest titreşim analizi, Statik analiz, Yapı statiği, Earthquake engineering, Dynamics of structures, Modal analysis, Static analysis, Structural analysis. n
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ STA4-CAD HAZIR PROGRAMININ YENİ TÜRK DEPREM YÖNETMELİĞİ (TDY-9S) BAKIMINDAN İRDELENMESİ Mehmet DUMAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Erhan KIRAL Yü: 2000, Sayfa: 137 Jön: Prof. Dr. Erhan KIRAL : Yrd. Doç. Dr. S. Seren AKAVCI : Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMEL Bu çalışmada, inşaat mühendisliği bina proje bürolarında kullanılan STA4- CAD bilgisayar programının, yeni deprem yönetmeliği analiz hesaplan bakımından irdelenmesi yapılmaktadır. Önce çeşitli bina taşıyıcı sistemleri ANSYS5.3 programı ile çözülmüş ve SAP90 programı sonuçlan ile kontrol edilmiştir. Kesin olduğu garanti edilen bu sonuçlar ile STA4-CAD programı sonuçlan karşılaşönlarak irdeleme yapılmıştır. Aynca,STA4-CAD programının dayandığı ileri sürülen teorik temeller de incelenmiştir. Böylece deprem yönetmeliğinin analiz hesaplannda belirtilen hususların, STA4-CAD programı tarafından ne ölçüde yerine getirildiği araştınlmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS INVESTIGATION OF STA4-CAD COMPUTER PROGRAM IN TERMS OF THE NEW TURKISH EARTHQUAKE CODE (TEC-98) Mehmet DUMAN DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor Prof Dr. Erhan KIRAL Yean 2000, Pages: 137 Jury: Prof. Dr. Erhan KIRAL : Asst. Prof Dr. Seren AKAVCI : Asst. Prof. Dr. Beytullah TEMEL In this thesis, the popular STA4-CAD computer program which is used in building project offices is investigated in terms of the analysis aspect of the new Turkish Earthquake Code. To begin with several building structural systems are solved by the ANSYS5.3 and the results are checked with those obtained by SAP90, which are two well known general purpose structural computer programs. These results are than compared with those obtained by STA4-C AD program. In addition to this, the theory on which the STA4-CAD program is claimed to be based on is also studied. Therefore, to what extend the analysis aspect of the new Turkish earthquake code is fulfilled by the popular STA4-CAD computer program is investigated.