İstatistiksel lacunary quasi cauchydizileri
Statistical lacunary quasi cauchy sequences
  1. Tez No: 955406
  2. Yazar: RABİA DAĞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NURHAN KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: İstatistiksel yakınsaklık, Quasi Cauchy dizileri, Lacunary dizisi, Ward süreklilik, Statistical convergence, Quasi Cauchy sequences, Lacunary sequences, Ward continui
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tezin birinci bölümünde temel tanımlar ve teoremler sunulmuştur. Bu tanım ve teoremlerden yararlanılarak ikinci bölümde istatistiksel yakınsaklık konusu ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Quasi Cauchy dizileri ayrıntılı olarak incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise Lacunary dizileri tanımlanmış ve bu tanım temel alınarak İstatistiksel Lacunary Quasi Cauchy Ward süreklilik konusu açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
In the first chapter of this thesis, fundamental definitions and theorems are presented. Using these definitions and theorems, statistical convergence is discussed in the second chapter. The third chapter provides a detailed explanation of Quasi Cauchy seqences. In the fourth chapter, Lacunary sequences are defined, and based on this definition, the concept of Statistical Lacunary Quasi Cauchy Ward continuity is introduced.